QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente turism

Conceperea produsului turistic in zona litoraluluiConceperea produsului turistic in zona litoraluluiEtapele conceprii produsului turistic

Conceperea unui produs turistic presupune parcurgerea urmatoarelor etape:1. Culegerea informatiilor despre cerere in ceea ce priveste oferta turistica. Cererea turistica se bazeaza pe motivatia deplasarii turistilor, veniturile disponibile, timpul liber, varsta, categoria socio-profesionala (ocupatia), nevoia turistilor.

Culegerea informatiilor despre concurenta (agentiile de turism din aceias localitate) consta in cercetarea produselor turistice oferite, preturile si tarifele aplicate, valoarea procentuala a comisionului agentiei si cercetarea tipului de produs, pe zona de oferta.

2. Selectarea obiectivelor turistice, serviciilor oferite de prestatorii directi in functie de tipologia clientelei si de cerintele si particularitatile cererii.

3. Combinarea si ansamblarea componentelor produsului turistic prin alegerea destinatiei, a mijloacelor de transport folosite, a unitatilor de cazare si alimentatie si a tuturor serviciilor suplimentare ce pot fi oferite.

4. Asigurarea serviciilor necesare pe tot parcursul calatoriei se face prin incheerea de contracte, conventii si minute intre turisti si prestatorii directi de servicii turistice si prin emiterea comenzilor de rezervare pentru acestia. In cazul produselor turistice de tip tur-retur se presupune si intocmirea programului turistic de catre agentia de turism.

5. Denumirea produsului turistic (tematic) in functie de zona, sezonalitate si complexitate.

6. Determinarea pretului produsului turistic care se face prin adaugarea comisionului agentiei si stabilirea TV-ului la conisionul agentiei in functie de serviciile de baza si preturile date de catre prestatorul direct.

7. Promovarea produsului turistic se face prin realizarea si distibuirea materialelor publicitare sau cu ajutorul mass-madia.

8. Lansarea produsului turistic se face prin activitati specifice cum sunt targurile turistice si expozitiile turistice cu vanzare.

In cazul targurilor se pot incheea contracte cu prestatorii directi si agentiile de turism cu aproximativ un an inainte de desfasurarea activitatii turistice, cauza pentru care turistul cumpara mai mult de la agentia de turism decat de la prestatorul direct.

Tipuri de produse turistice oferite in zona litoralului. Circuitul

Circuitul este un produs turistic oferit de agentia de turism unui grup de turisti si presupune vizitarea mai multor obiective turistice dintr-o localitate, o zona a tarii, o tara sau mai multe tari.

Circuitele in functie de durata si numarul de obiective turistice de vizitat se clasifica in:

Tururi de orase cu o durata de 2-13h si presupune vizitarea obiectivelor turistice din acea localitate. De cele mai multe ori acest tip de produs turistic este inclus in cadrul altui produs turistic (turul litoralului inclus intr-un sejur mediu de 6-8 zile).

Circuite propiuzise intr-o zona a tarii care presupune vizitarea obiectivelor turistice din toate localitatile zonei respective. Se poate intinde pe o perioada de 15 zile, de exemplu circuit in zona Moldovei. In cadrul acestui circuit se intocmeste de catre agentie un program turistic pe zile.

Circuit propiuzis intr-o tara sau mai multe tari. Se poate intinde intre 13-30 zile.

Principalul mijloc de transport folosit in cadrul circuitelor este autocarul, avionul si mai putin transportul feroviar.

Exemplu de circuit turistic:

Titlu: Turul litoralului romanesc

Durata: 3 zile de la 01.06.2009-03.06.2009

Grup turisti: 20 de persoane

Itinerariu: Bucuresti - Mamaia - Constanta - Eforie Nord - Neptun - Mangalia (retur).

Ziua I: Plecare din Bucuresti la orele 8:00 cu autocar 2*. Se viziteaza in Mamaia Parcul de distractii Aqua-Magic-Mamaia, Telecondola Mamaia si lacul Sutghiol din apropierea statiunii. In Constanta se viziteaza Cazinoul Constanta, Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, Bustul lui Eminescu, Farul Genovez. Cazare in Constanta la Hotelul  Megalos 3* camara dubla, la orele 16:00. Servirea cinei la orele 19:00 la Restaurant Megalos 3*.

Ziua II: Servirea MD la orele 08:30 si plecarea spre Eforie Nord la orele 10:00. In Eforie Nord  se viziteaza statiunea Eforie Nord. In Neptun se viziteaza padurea Comovora si statiunea Neptun. Tot in a doua zi se viziteaza si statiunea Mangalia. Cazare in Neptun la Hotel Ciresica 3* camera dubla, la orele 15:00. Servirea cinei la restaurantul din cadrul hotelului la orele 19:00.

Ziua III: Servirea MD la orele 08:00 si plecarea spre Bucuresti la orele 10:30.

Sejurul este produsul turistic ale carei activitati se desfasoara intr-o singura localitate (serviciile de baza+serviciile suplimentare sunt oferite in aceias localitate)

Caracteristici:

dupa durata intalnim sejururi scurte, madii(6-8zile), lungi(12-30zile)

dupa perioada intalnim sejururi de sezon si de extrasezon (pre si postsezon).

    sub forma de oferta contine perioada, durata, pretul si pachetul de servicii.

dupa modul de organizare si numarul de servicii din cadrul pachetului sejururile pot fi organizate si semiorganizate.Exemplu de sejur turistic:

Titlu: Sejur la Mamaia

Durata: 6 zile, 14.06.09-19.06.09

Pret cazare/persoana: 792,35lei

Cazare: Hotel Splendid 4* Mamaia

Situare: la o distamta mica de plaja, avand o pozitie privilegiata datorita orientarii camerelor, fie cu vedere spre mare, la rasarit, fie cu vedere spre lacul Sutghiol, la apus. Oriunde v-ati afla in hotel, puteti admira spectacolul ce vi-l ofera cele doua intinderi de ape.

Facilitati hotel: hotelul este construit in 2007, cu 4 esteje are o capacitate de 66 locuri. Pentru siguranta turistilor cazati in hotel toate holurile sunt prevazute cu camere de luat vederi. Parcarea hotelului este prevazuta cu sistem de bariere cu fotocelule, fiind supravegheata electronic. Dispune de restaurant cu bar de zi, sala de conferinte amenajata cu mobilier modern si aparatura performanta; centru de relaxare cu masaj, sauna cosmetica si reflexoterapie; spalatorie, curatatorie, pastrarea obiectelor de valore, sistem de siguranta, trusa de prim ajutor, carti de credit.

Dotari camere: camerele sunt dotate cu TV, minibar, internet gratuit, telefon national si international, paturi cu saltele ortopedice, uscatoare de par, in baie sistem de climatizare vara-iarna, cu posibilitatea reglarii nivelului de confort in fiecare camera, balcoane, seif la receptie, loc pentru bagaje.

Servicii masa: mic dejun inclus in cazare in  sistem bufet suedez in valoare de 25lei/zi/persoana. Restul meselor este in sistem carduri valorice in valoare de 40lei sau 80lei. Masa se poate servi la restaurantul hotelului sau la restaurantul Casa Romaneasca situat pe faleza in dreptul Cazinoului.

Servicii transport: individual.

Servicii suplimentare: turul orasului Constanta.

Croaziera reprezinta un tur realizat cu vaporul care include un pachet de servicii de vacanta oferite de un hotel plutitor: transport, cazare, alimentatie si o multitudine de posibilitati de divertizment: baruri, restaurante, sala de fitness, cazinouri, jocuri, spectacole artistice etc.


Exemplu de croaziera:

Titlu: O saptamana pe Marea Neagra

Durata: 6 zile, 5 nopti, plecare pe 20.08.09

Vas de croaziera: Norvegian Jade, cu o capacitate de 2376 pasageri

Preturile sunt cuprinse intre 800 si 1340 euro/persoana.

Preturile includ: cazare pe vasul de croaziera in tipul de cabina ales, participare la activitatile de pe vas, toate mesele, taxele guvernamentale si portuare.

Preturile nu include: bauturile de la restaurant, bar, excursiile organizate de la bord, serviciile de spa si cheltuielile personale.

Descrierea vasului de croaziera : vasul Norvegian Jade are 15 punti. La partea superioara se gasesc cabinete tip suite, penthouse si cabinele proprietarului. Ultimele nivele sunt amenajate pentru relaxare, plaje, activitati sportive, jocuri.

Vasul mai cuprinde 11 baruri si terese, 12 restaurante, pista de bowling, piscina, piscina pentru copii, centru spa, salon de frumusete, centru de fitness, teren de tennis, volei, basket, casino.

Tipuri de cabine de pe vasul de croaziera Norvegian Jade: cabina interioara, cabina cu vedere la ocean, cabina cu balcon, minisuite.Program turistic pe zile:


Ziua  

Port

Acostare

Plecare


Constanta-Romania
Varna- Bulgaria
Istanbul-Turcia
Zalta-Ucraina
Odesa-Ucraina
Constanta-Romtnia

DebarcareZiua I: Plecare din portul Constanta la orele 18:00. Servirea cinei la orele 20:00, dupa care urmeaza un program artistic. Stingerea la orele 24:00.

Ziua II: Oprire in portul Varna, servirea MD la ora 9:00, dupa care se va vizita orasul Varna. Servirea D la orele 14:00, servirea cinei la orele19:00 iar de la orele 21:00 se desfasoara o activitate de divertizment

Ziua III: Oprire in portul Istanbul, servirea MD la ora 9:00, de la ora 11:00 pana la ora 15:00 se va vizita orasul Istanbul, la ora 16:00 se va servi D, dupa care se va desfasura un concurs karaoke, la 20:00 se va servi cina . Stingerea la ora 24:00.

Ziua IV: Servirea MD la ora 8:00, oprirea in portul Zalta din Ucraina, vizitarea acestui oras, servirea D la orele 15:00, dupa care va urma un program cinematografic. C se va servi la orele 19:00, iar de la orele 21:00 se vor deschide cosinoul si discoteca.

Ziua V: Oprirea in portul Odesa si servirea MD la ora 8:00, vizitarea orasului Odesa, la orele 15:00 servirea D, cina se va servi la orele 19:00, iar de la 21:00 va avea loc un bal mascat.

Ziua VI: Ajungerea in portul Constanta unde va avea loc debarcarea.BibliografieI. Berbecaru, Strategia promotionala in turism, Edit. Sport Turism Buc. ,1996.

F. Bran, M. Dinu, T. Simion Economia turismului si mediului inconjurator, Edit. Economica, Buc., 1998.

A. Cristea, Gestiunea activitatilor de turism, Edit. Univ. Crestina D. Cantemir, Buc., 2002.

C. Cristureanu, Economia si politica turismului international, Casa Editoriala pentru turism si cultura Abeona, 1992

C. Draica, Ghid practic de turism international si intern, Editura All Beck, Bucuresti 1999.

E. Emilian (coord), Managementul serviciilor, Edit. Expert, 2000.

V. Glavan, Geografia turismului in Romania, Editura Institutului de Management- Turism Eden, Buc., 1996.

I. Ionescu, Turismul - fenomen social-economic si cultural, Editura Oscar Print, Buc.,2000.

N. Lupu, Hotelul-Economie si management, Edit. All-Beck, Buc., 1999.

R. Minciu, Economia turismului, Edit. Uranus, Buc., 2000.

R. Minciu, P. Baron, N. Neacsu. Economia turismului, Univ. Independenta D. Cantemir (UIDC), BUC., 1993.

V. Neagu, Servicii si turism, Edit. Expert, Buc., 2000.

V. Olteanu, Economia intreprinderilor turistice, UIDC, Buc., 1993.

G. Stanciulescu, Managementul agentiilor de turism, Ed. ASE, 2001.

G. Stanciulescu, Tehnica operatiilor de turism, Ed. All Beck, 1999.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }