QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate transporturi

Manual de utilizare al Alarmei pentru autovehicule PKEManual de utilizare al Alarmei pentru autovehicule PKE


Functiile butoanelor de pe telecomanda
Activarea


Apasand o data butonul , sirena va scoate un sunet, farurile se vor aprinde o data ,inchiderea centralizata va bloca automat usile, geamurile se vor ridica automat in maxim 15 sec.Dupa 3 secunde LED-ul indicator se va aprinde, usile laterale si actionarea pedalei de frana vor fi detectate. Dupa 8 secunde, senzorul de soc va incepe sa detecteze.


Dezactivarea


Apasand o data butonul de pe telecomanda, sirena va emite doua sunete,farurile se vor aprinde de doua ori,inchiderea centralizata va debloca automat usile,iar sistemul va intra in modul dezactivat.Cand functia PKE este oprita,in modul dezactivat,daca usile masinii nu se deschid in 25 secunde,sistemul va intra automat in modul activat.


Activarea silentioasa


Apasand o data butonul , sirena nu va scoate nici un sunet, farurile se vor aprinde o data, inchiderea centralizata va bloca automat usile. iar geamurile vor fi ridicate in maxim 15 secunde. Dupa 3 secunde LED-ul indicator se va aprinde, contactul ,usile laterale si pedala de frana vor fi detectate,dupa 8 secunde senzorul de soc va incepe sa detecteze.


Localizarea masinii


Apasand butonul sau timp de 2 secunde in statusul silentios,doar farurile se vor aprinde timp de 15 secunde. Apasati butonul , sau pentru a opri licarirea farurilor.
FUNCTII

Functii de baza


1. In statusul activat


In statusul activat, sistemul va fi declansat daca usile se vor deschide in mod fortat, sau autoturismul este remorcat sau lovit. In acest caz, sirena va suna foarte tare ,farurile vor licari,iar motorul va fi oprit automat.Sirena nu va mai suna automat dupa 28 sec., iar sistemul se va reactiva din nou.Cand sirena suna tare , apasati butonul , si pentru a opri sunetul, in timp ce sistemul este inca in modulul armat.


2. Deschiderea portbagajului cu telecomanda


Apasati butonul timp de 2 secunde pentru a deschide portbagajul cu telecomanda.


3.Functiile din modul activat


In statusul activat, daca sistemul a fost declansat, sunt trei feluri de avertizari:


(1.) Daca a fost activat de o lovitura usoara , sirena va suna de 10 ori in timp ce semnalizarile vor licari de 10 ori, iar motorul va fi oprit automat .Daca masina va fi lovita inca o data usor in urmatoarele 5 secunde, sistemul va identifica aceasta ca fiind o lovitura puternica.

(2.) Daca a fost activat de o lovitura puternica, sirena va suna intermitent timp de 28 de secunde, in timp ce semnalizarile vor licari si motorul va fi oprit automat.

(3.) Daca a fost activat de deschiderea usii, actionarea pedalei de frana sau pornirea motorului,etc,sirena va suna continuu timp de 28 de secunde.


4.Senzorul de miscare (optional)


Atunci cand senzorul de miscare functioneaza, daca detecteaza oameni in preajma masinii ,va porni alarma. Acest senzor va incepe sa functioneze dupa 3 secunde de la armarea sistemului. Dupa 8 secunde va incepe sa detecteze.


5. PKE functia de antifurt


(1.) Activati functia de antifurt PKE de la telecomanda. In timp ce conduceti, apasand o data butonul , semnalizarile se vor aprinde scurt,intrand astfel in starea pre-furt. Apasand butonul din nou in 15 secunde, sistemul va intra in modul antifurt PKE, sirena va suna, semnalizarile se vor aprinde rapid, iar motorul va fi oprit dupa 30 de secunde. Daca butonul este apasat dupa alarmare,sistemul va intra in modul automat antifurt ,iesind din el numai numai de la telecomanda PKE sau alt tip de telecomanda.

(2.) Oprirea antifurtului manual PKE de la telecomanda PKE, cand PKE este activat: in timp ce conduceti, apasand butonul ,semnalizarile vor licari rapid. Apasand butonul in 15 secunde, sistemul va intra in modul antifurt, sirena va suna, semnalizarile vor licari, iar motorul va fi oprit dupa 30 de secunde. Apasati doar butonul pentru a dezarma aceasta functie.6. Sistemul automat de inchidere centralizata a usilor


(1.) Cand conduceti, apasati butonul sau o data pentru a incuia sau descuia usile de la telecomanda. Sistemul de alarma nu functioneaza in acelasi timp.

(2.) Inchideti bine usile inainte de a porni masina, puneti contactul,dupa 12 secunde actionati pedala de frana si usile se vor bloca automat. Aceste precautii evita ca usile sa se blocheze fara sa fie nimeni in masina.

(3.) Cand iesiti din masina, scoateti cheile din contact iar usile masinii se vor debloca automat, ceea ce este convenabil pentru intrarea sau iesirea din masina.

(4.) Nota:

Cand contactul este luat, daca usile masinii sunt inchise bine, inchiderea centralizata le va bloca automat dupa activarea manuala sau utilizand telecomanda PKE.

Cand contactul este luat, daca usile masinii nu sunt inchise bine, inchiderea centralizata va bloca automat usile dupa 45 de secunde.


7. Re-activarea


Dupa dezactivare, daca usile nu se deschid si motorul nu este pornit in 25 de secunde, sistemul se va activa din nou. Aceasta functie poate evita dezarmarea gresita.

Nota: Aceasta functie poate fi folosita numai cand functia PKE este oprita, sau folositi alt tip de telecomanda.


8. LED-ul indicator


A. In modul activat: LED-ul indicator licareste intermitent.

B .Avertizare: LED-ul indicator este pornit pentru o perioada lunga de timp.

C. Antifurt auto: LED-ul indicator este pornit pentru o perioada lunga de timp.


9. Avertizarea intrusilor


In statusul activat, daca contactul este pus si proprietarul nu stie. Cand dezactivati, sirena va suna mai mult de 3 ori pentru a avertiza ca ar putea fi un hot in masina, ceea ce ar preveni rapirea proprietarului in masina.


10. Memoria in timpul opririi curentului


Cand opriti curentul si apoi il porniti din nou mai tarziu, sistemul poate retine si se intoarce la statusul dinaintea opririi curentului.Aceasta functie asigura funcionarea eficienta si nu aduce necazuri in cazul repararii masinii Nota: nu conteaza in ce status ramane alarma inaintea intreruperii curentului ,memoria ramane valida.)


11. Averizarea pentru usile neinchise bine & intarzierea luminii interioare


In modul activat, usile masinii vor fi activate tot timpul. Daca usile nu sunt inchise bine, sirena va suna de trei ori. Sirena va avertiza scotand un sunet daca usile tot nu sunt bine inchise dupa 45 secunde. Aceasta functie este pentru a preveni alarma falsa pentru deschiderea fortata a usilor, lumina de interior pentru a atentiona soferul sa inchida usile bine inainte de a seta sistemul.


12. Atentionarea pentru activare


Cand este parcata, contactul va fi luat, iar la 10 secunde dupa ce usile sunt inchise semnalizarile vor licari de 3 ori si irena va scoate trei sunete, ceea ce indica proprietarului sa activeze alarma.

NOTA: Functia de atentionare pentru activare este activa doar cand PKE este dezactivat.


13. Dezactivarea de urgenta


In modul activat, daca telecomanda este pierduta, proprietarul poate folosi cheia masinii pentru a deschide usa, iar sistemul va avertiza, in acelasi timp proprietarul sa puna contactul repetat de 10 ori. Apoi, sirena va suna de doua ori, semnalizarile vor licari de doua ori, usile vor fi deblocate, sistemul de alarma va fi dezactivat, dupa care proprietarul va putea conduce masina in mod normal. Acest sistem functioneaza numai in modul activat, dar nu dezactiveaza sistemul daca este in modul antifurt.

In modul antifurt, daca pierdeti telecomanda, proprietarul poate pune contactul si sa apese intrerupatorul de resetare timp de o secunda pentru a dezactiva sistemul. In acest fel, proprietarul poate dezactiva toate modurile de armare. Pentru siguranta, intrerupatorul de resetare trebuie instalat bine ascuns sau sa nu fie instalat deloc.

NOTA: Daca functia PKE era activa, cele doua moduri de dezactivare de urgenta vor anula pentru o vreme functia PKE. Odata ce sistemul detecteaza ca proprietarul actioneaza telecomanda, sistemul se va intoarce automat la functia PKE.

14.Inchiderea centrala electrica/ pneumatica (optional)


Setarile din fabrica sunt de inchidere electrica , timpul pentru inchiderea centrala a usilor este de 0.5 secunde ( schita pentru JP 1 este alaturi). Daca motorul foloseste inchidere pneumatica, timpul de raspuns este de 3.5 secunde . JP 1 din unitatea centrala este ilustrat in imagine.15. Semnalizarea deschiderii usilor ( optional)


Daca functia de deschidere a usilor este pornita, iar proprietarul deschide usa si nu porneste masina, semnalizarile vor licari timp de 30 secunde. Daca deschideti usa in timp ce conduceti, semnalizarile vor licari toate odata pana ce usile vor fi inchise bine. Daca aceasta functie este oprita, semnalizarile nu vor licari.

Pasi pentru setare: puneti contactul, apasati butonul timp de 2 secunde, sirena va suna o data, semnalizarile licaresc de mai multe ori, iar functia de semnalizare a deschiderii usii este activata. Pentru dezactivare apasati butonul timp de 2 secunde, sirena va suna de doua ori, semnalizarile vor licari de mai multe ori, si functia este dezactivata. Setarile initiale din fabrica sunt functia activata.


16. Inchiderea centrala automata


Cand aceasta functie este activata, la 12 secunde dupa ce pedala de frana este actionata, masina se va inchide automat. Daca anulati aceasta functie, masina nu se va mai inchide automat. Pasi pentru setare: puneti contactul, apasati butonul timp de 2 secunde , sirena va suna o data , semnalizarile vor licari o data iar functia de control a timpului este activata. Apasati din nou butonul timp de 2 secunde, sirena va suna de doua ori, semnalizarile vor licari de doua ori si functia de control al timpului se va dezactivata. Setarile din fabrica sunt functia ACTIVATA.


17. Memorarea codului


Acest sistem poate memora codul telecomenzii PKE sau a altei telecomenzi normale produsa de fabrica noastra. Cand folositi telecomanda PKE, functiile PKE pot fi folosite. Cand folositi telecomanda normala, sistemul va fi fara functia PKE.

Pasii pentru memorarea codului: apasati pedala de frana, puneti contactul repetat de 8 ori in interval de 10 secunde , dupa care lasati contactul pus. Semnalizarile vor fi pornite pentru o perioada mai lunga de timp si se poate memora codul. Apoi apasati orice buton de pe telecomanda, sirena va suna o data, semnalizarile vor fi oprite si memorarea codului va fi incheiata. Apoi apasati orice buton de pe telecomanda, si puteti repeta operatiunea de memorare a codului pentru maxim 4 telecomenzi. Cand introduceti un nou cod, anulati toate codurile memorate pana atunci, deoarece telecomenzile vechi si noi trebuie sa memoreze codul in acelasi timp.


Functiile PKE


Acest sistem a fost automatizat cu functii avansate de detectare si poate detecta daca telecomanda proprietarului este in zona cu semnal sau nu, putandu-se ajusta.


NOTA: Aceasta functie este valida doar cand folositi telecomanda PKE si functia PKE este activata. Ea functioneaza dupa cum urmeaza:  1. Inchiderea si deschiderea automata din raza de operare

In modul activat, cand proprietarul se afla in zona de detectare, sistemul va deschide automat si va dezactiva masina. (daca sistemul a fost setat pentru sistemul silentios, sirena nu va suna), apoi proprietarul poate conduce masina normal . Atata vreme cand usile sunt inchise bine si proprietarul nu este in zona de operare, sistemul va fi in modul armat si usile vor fi blocate. In cazul in care proprietarul uita sa inchida usile si sta in afara razei de operare, sistemul se va activa automat si sirena va suna de 3 ori continuu pentru a indica proprietarului ca usile nu sunt inchise bine.Va rugam sa consultati si capitolul ,, Averizarea pentru usile neinchise bine,,


  1. Functia de identificare

Cand proprietarul pune contactul, unitatea centrala va trimite semnale telecomenzii pentru identificare in 5 secunde .Cand a terminat identificarea, daca semnalul nu poate fi primit, motorul va fi oprit. Daca semnalul este primit, masina poate fi condusa normal si va opri detectarea telecomenzii temporar.

Pentru siguranta, la 1.5 minute dupa ce motorul a fost pornit, sistemul va intra automat in modulul ,,antifurt,, ( consultati ,, functia antifurt,,), si va detecta telecomanda inca o data , apoi va intra in modulul ,,condus normal,, .

Daca sistemul a fost bruiat de catre mediul inconjurator si nu poate detecta telecomanda, motorul va fi intrerupt fals, proprietarul trebuie sa introduca din nou cheia masinii pentru verificarea de identificare.


  1. Functia antifurt automata

Cand masina se deplaseaza normal si usile sunt detectate ca fiind deschise, LED-ul va fi aprins mai mult timp, ceea ce indica faptul ca sistemul intra in modulul antifurt automat, dupa 1.5 minute si va identifica 30 de secunde. In timp de 30 secunde , daca telecomanda poate fi identificata o data, masina poate fi condusa normal , si nu va mai identifica telecomanda in timp ce conduceti normal. Daca telecomanda nu poate fi identificata dupa 30 secunde, sistemul va avertiza cu licarirea semnalizarii, si motorul va fi oprit automat dupa 30 secunde. Dupa ce intra in statusul de avertizare, sistemul va detecta telecomanda tot timpul si nu va opri alarmarea pana ce semnalul de dezactivare nu va fi primit de la telecomanda proprietarului, si abia atunci masina va putea fi condusa normal. Proprietarul trebuie sa aiba telecomanda tot timpul asupra sa, evitand ca telecomanda sa fie furata de hoti. In timp ce functia antifurt automata este activata, daca sirena nu a emis avertizare, sistemul va iesi din aceasta functie daca receptioneaza semnalul de la telecomanda. Daca sirena a emis avertizare, functia de intrerupere a curentului memoriei va functiona, ceea ce inseamna ca va intrerupe curentul sistemului si apoi va reveni, ceea ce va da in continuare avertizari si va intrerupe motorul. In acest timp, sistemul trebuie sa primeasca semnale de dezactivare de la telecomanda , apoi va iesi din functie si nu va mai da alta avertizare. Antifurtul poate fi operat manual - cand apasati , sistemul va intra in modul antifurt. Va rugam consultati ,, activarea manuala a antifurtului,,

In timpul alarmarii prin antifurt , daca sistemul este dezactivat de o telecomanda non PKE , sistemul va iesi din modulul antifurt . Daca telecomanda PKE este folosita cu functia activata,apasati butonul de activare sau dezactivare.

Sistemul va detecta telecomanda imediat. Daca semnalul de detectare este normal, sistemul va iesi din modulul de antifurt , iar daca semnalul de detectare nu poate fi receptionat in 30 de secunde va da semnal de avertizare.

Va rugam sa fiti atenti la faptul ca antifurtul manual avertizeaza mai repede si opreste motorul mai repede decat antifurtul automat.Va rugam sa va asigurati ca suntezti in zona de acoperire a semnalului ca telecomanda sa poata functiona, sau puteti lua telecomanda cu dumneavoastra si sa mergeti in zona sigura . Nu apasati nici un buton, lasati sistemul sa intre in modul auto antifurt. Cand folositi o telecomanda normala, sau opriti functiile PKE , modulul auto antifurt va fi anulat. In acest caz, puteti folosi numai antifurtul manual.


  1. Auto comutarea detectarii pentru telecomanda

Cand proprietarul foloseste alta telecomanda PKE, functiile de detectare a acestei telecomenzi vor fi active automat. Functiile de detectare ale telecomenzii anterioare vor inceta de indata. Cand folositi telecomanda PKE originala din nou, functiile de detectare se vor schimba inapoi. Aceasta functie asigura detectarea telecomenzii care este folosita, orice alta telecomanda care nu este folosita in mod curent fiind invalida.


  1. Comutarea manuala PORNIT/OPRIT a telecomenzii PKE

Proprietarul poate comuta functiile PKE PORNIT/ OPRIT de la telecomanda. Dupa ce intrerupe functiile PKE , sistemul ramane doar in functia de alarma de baza. Puteti proceda dupa cum urmeaza: puneti contactul, apasati butoanele si deodata timp de o secunda. Sirena va suna de 4 ori, semnalizarile se aprind de 4 ori, apoi functia PKE este dezactivata. Pentru a activa functia PKE va rugam apasati butoanele si deodata timp de o secunda, sirena suna de 3 ori si semnalizarile licaresc de 3 ori.

NOTA: Daca unitatea centrala nu poate detecta telecomanda intr-o saptamana, sistemul va opri automat PKE pana unitatea centrala va detecta telecomanda din nou. Functia PKE se va activa automat. Setarile din fabrica sunt de functionare PKE activa.


  1. Nota

Functia PKE va imbunatati securitatea masinii. Cand functia PKE este activata si folositi telecomanda cu PKE, proprietarul trebuie sa aiba la el intotdeauna telecomanda, altfel nu poate porni masina. Daca masina trebuie pornita, va rugam sa opriti functia PKE sau sa folositi o telecomanda normala.

Pentru siguranta, acest produs este creat in asa fel incat, numai cand telecomanda PKE a proprietarului este in preajma masinii, sistemul poate fi scos din modulul antifurt. Totusi, sistemul trebuie sa detecteze telecomanda in apropiere, altfel nu poate iesi din aceasta functie. In interiorul masinii(sau in apropiere), cand apasati butonul de dezactivare si inca nu se poate iesi din aceasta functie, sistemul inca mai are nevoie de telecomanda, pe care trebuie sa o detecteze pentru a iesi din functia antifurt.

Telecomanda PKE detecteaza o putere slaba a bateriei atunci cand bateriile sunt consumate, iar la fiecare actiune de deschidere, sirena va suna timp de 3 secunde si semnalizarile vor fi pornite timp de 3 secunde. Functia PKE se va inchide automat, si se va redeschide cand se va detecta ca puterea bateriei este maxima din nou. Daca bateria este slaba, va rugam sa o inlocuiti cu una noua la timp(bateria este de tip button-style 3V, litiu,model CR 2032) .

NOTA: Telecomanda normala nu are functia de detectare a puterii slabe.


Date tehnice


Voltajul unitatii centrale 9V~18V

Curentul static mediu al unitatii centrale <= 30mA

Frecventa de transmitere a unitatii centrale 125 KHz

Frecventa de receptare a unitatii centrale 433.92 MHz

Voltajul bateriei telecomenzii PKE 3V

Curentul static al bateriei PKE <=9uA

Curentul de transmitere al telecomenzii PKE <= 5 mA

Frecventa de transmitere a telecomenzii MHz

Frecventa de receptere a telecomenzii 125 KHz

Distanta de functionare a telecomenzii >= 80 m

Distanta de detectare a telecomenzii >=3 m

Durata normala de viata a bateriei telecomenzii >=10 luni

DEFECTIUNI ALE PKE


In aria de detectare a PKE, dupa dezactivarea alarmei, masina se seteaza in modul activat si inchide usile imediat.


  1. Verificati daca antena PKE este conectata corect.
  2. Verificati daca antena este instalata in spatele parbrizului in locul cel mai apropiat de sofer. Deoarece acest loc este cel mai apropiat de usa, are cel mai bun semnal.

Dupa ce a fost dezactivata, la 10 secunde dupa ce va aflati in afara ariei de detectare, sistemul nu se dezactiveaza si deschide.


Verificati daca functia PKE este dezactivata.

Verificati daca proprietarul foloseste o telecomanda non-PKE

Verificati daca bateria este descarcata si functia PKE este inchisa automat.


Dupa setarea pentru activare si inchiderea usilor, cand este aproape de aria de detectare, sistemul nu dezactiveaza si nici nu deschide usile.


Verificati daca bateriile telecomenzii sunt descarcate.

Verificati daca antena PKE este conectata bine.

Verificati daca antena este instalata in spatele parbrizului in locul cel mai apropiat de sofer. Deoarece acest loc este cel mai apropiat de usa, are cel mai bun semnal.

Verificati daca functia PKE este dezactivata.


Cand folositi telecomanda PKE si functia este activata, motorul se opreste in timpul mersului si nu poate fi pornit.


1. Verificati daca o telecomanda PKE valida este in masina in timpul condusului si asigurati-va ca aceasta PKE este in aria de detectare.

2. Daca telecomanda PKE ar putea fi defecta, va rugam opriti functia PKE conform manualului.

3. Verificati daca usile sunt inchise bine, si daca intrerupatoarele usilor sunt avariate.

4. Verificati daca firul pentru activarea la contact (+) este conectat la PORNIT in loc la Contact.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }