QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate stiinte politice

Strategiile comerciale europene vizeaza cresterea si dezvoltarea economica, coeziunea sociala si protectia mediului
Strategiile comerciale europene vizeaza cresterea si dezvoltarea economica, coeziunea sociala si protectia mediului


UE se angajeaza sa continue o politica comerciala care nu stimuleaza doar cresterea economica si creearea de locuri de munca in Europa, dar care ajuta in mod activ tari si oameni din intreaga lume, sa foloseasca comertul ca un instrument pentru dezvoltare. Aceste obiective nu se contrazic reciproc: politica comerciala a UE ia in considerare, si este adaptata, nevoilor si situatiilor specifice dezvoltarii comerciale cu fiecare partener.
Europa si-a deschis larg pietele la toate importurile din cele mai sarace tari ale lumii, in timp ce s-a asigurat ca deschiderea comertului de catre tarile in curs de dezvoltare se realizeaza gradual, progresiv, in functie de punctele forte si slabe ale fiecarei tari in parte.

De asemenea, UE lucreaza continuu pentru a ajuta tarile in curs de dezvoltare sa beneficieze cat mai mult de pe urma comertului. UE este cel mai mare furnizor al lumii de “Aid for Trade”  (”Ajutor pentru comert”) pentru tarile in curs de dezvoltare - mai mult de 7 miliarde pe an. Aceasta asistenta ajuta partenerii in curs de dezvoltare sa dezvolte infrastructura si competentele necesare pentru un comert de succes. Acestea sunt instrumente importante in realizarea obiectivelor ”mileniului dezvoltarii”.

Deasemenea Europa, foloseste politica comerciala pentru a promova valorile europene: sprijinirea luptei pentru protejarea mediului inconjurator, impiedicarea incalzirii globale, face eforturi pentru a imbunatati conditiile de munca ale muncitoriilor din tarile in curs de dezvoltare si asigurarea celor mai inalte standarde de sanatate si siguranta pentru produsele pe care le comercializeaza.

Importurile de produse ale UE in 2008

2,4% - alte produse

7,5% - produse agricole

33,7% - combustibili si produse miniere

produse manufacturateFigura nr. 1. Importurile de produse ale UE in 2008

(Sursa: Eurostat)


Exporturile de produse ale UE in 2008 (Sursa: Eurostat)

3,0% - alte produse

6,5% - produse agricole

combustibili si produse miniere

produse manufacturate


Figura nr. 2. Exporturile de produse ale UE in 2008

Sursa: Eurostat (Comext, Statistical regime)


”Comertul este mai mult decat continutul containerelor maritime. Eu il vad creand conditiile prin care investitiile, aptitudinile, experienta si posibilitatea, se pot raspandi in intreaga lume, si in locurile in care este cel mai mult nevoie de acestea. Obiectivul politicii comerciale nu este comertul de dragul traditiei: ci este vorba de o lume mai prospera, stabila si echitabila.”

Catherine Ashton,

comisarul european pentru comert

loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }