QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate stiinte politice

Etapele extinderii NATO
Etapele extinderii NATO


Obiectivul care sta la baza deschiderii Aliantei catre noi membri este intarirea stabilitatii intregii Europe si nu extinderea influentei militare sau a capacitatilor NATO, ori modificarea naturii sale defensive.

Garantiile de securitate colectiva ale NATO si dependenta sa fata de structurile de forte multinationale ofera cele mai bune mijloace de realizare a obiectivului amintit, in baza repartizarii egale a riscurilor, responsabilitatilor si costurilor.Ele se implica activ, alaturi de celelalte tari participante la structura de comanda militara integrata, in planificarea, dezvoltarea si furnizarea de personal pentru structurile de forte ale NATO.La Summit-ul de la Madrid, din iulie 1997, Polonia, Republica Ceha si Ungaria au fost invitate sa inceapa negocierile de aderare cu Alianta.Acestea au fost incheiate, iar pana la sfarsitul anul 1997 au fost semnate protocoale de aderare. Cele trei noi tari au aderat la Alianta in martie 1999. In aceasta perioada, in paralel cu procesul politic, a fost intreprinsa si o activitate intensa, atat de catre cele trei tari, cat si in cadrul NATO, in vederea adaptarii fortelor armate ale Poloniei, Republicii Cehe si Ungariei pentru viitorul lor rol, in asa fel incat procesul de alaturare la structurile militare ale Aliantei sa poata fi coordonat in mod eficient. Intalnirile si discutiile de preaderare s-au desfasurat in scopul pregatirii fiecarei tari pentru obligatiile pe care va trebui sa si le asume devenind membra a Aliantei, precum si in scopul familiarizarii acestora cu procedurile si practicile corespunzatoare. Aceste pregatiri au ajutat la definirea participarii fiecarei noi tari membre in structurile NATO, la stabilirea metodelor prin care se va realiza integrarea lor si la facilitarea implicarii lor in activitatile Aliantei, pe durata perioadei de aderare.


loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }