QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate stiinte politice

Ce rol a jucat Tratatul de la Amsterdam in procesul integrarii europene?
Ce rol a jucat Tratatul de la Amsterdam in procesul integrarii europene?


El a fost semnat in 1997, intrand in vigoare la data de 1 mai 1999. Tratatul de la Amsterdam a realizat progrese considerabile in ce priveste:● consolidarea „Europei cetateanului';● imbunatatirea capacitatii Uniunii de actiune externa;● dar reforma cadrului institutional a fost numai partiala si va necesita in continuare completari inainte de a se putea proceda la viitoarele extinderi.
Tratatul de la Amsterdam, aplicat de la 1 mai 1999, a consolidat dimensiunea sociala a Uniunii Europene si a prevazut o schita de reforme necesare in vederea aderarii de noi membri la Uniunea Europeana, dar nu a reusit sa solutioneze problemele institutionale necesare pentru a se putea realiza o noua extindere. Probabil cea mai mare neimplinire a Summit-ului de la Amsterdam, din 1997 si, implicit, a Tratatului de la Amsterdam, a fost absenta unei serii de decizii referitoare la reforma institutionala Un protocol atasat Tratatului stipula clar ca o viitoare Conferinta Interguvernamentala se va ocupa de problema componentei Comisiei Europene (respectiv renuntarea statelor membre mai mari la dreptul lor de a numi doi comisari, in schimbul reponderarii voturilor in Consiliu pentru votul cu majoritate calificata.
loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }