QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente psihologie

Tehnici de investigare neuropsihologicaLa etapa data psihoneurologul obtine informatii despre nivelul dezvoltarii limbajului, particularitatile emotional expesive, constientizarea prezentei bolii si starii de catre bolnav, atitudinea fata de boala si fata de sine- ca bolnav.
Daca bolnavul intelege adecvat vorbirea adresata, i se explica obiectivele cercetarii si este rugat sa fie atent deoarece probele se vor prezenta o singura data.
Prin convorbire psihologul clarifica toate datele amnestice (informatii despre dezvoltarea psihofizica pana in prezent, date despre dominanta manii- dreptaci-stangaci a bolnavului sau altor rude,). Se abordeaza un tempou de prezentare a itemilor individual; nu se recomanda sa se precipite bolnavul, insa trebuie sa fixeze perioada de latenta, ezitarile inainte de a prezenta solutia, toate momentele anticipatoare (premargatoare): inactivitate, stimulare adaugatoare, impulsivitate, distragerea atentiei, extenuare psihica. Acestea au o mare importanta in diagnosticul topic.


In dependenta de starea bolnavului cercetarea se desfasoara fie integral, fie partial in decurs de cateva zile.
Setul de metode psihoneurologice prezentat in continuare a fost elaborat de Vasserman (1995), bazandu-se pe modelul lui A.R.Luria. El consta din doua variante: completa si incompleta. Varianta incompleta se aplica in expres-diagnostic cand simptomele patologice sunt slab evidentiate. Varianta include asa numitele probe "sensibilizante" directionate inspre elucidarea tulburarilor neesentiale a functiilor psihice superioare. Uneori se recomanda sa se inceapa examinarea cu aceste probe, daca bolnavul in timpul convorbirii n-a reclamat perturbatii relevante in vorbire, recunoastere, in actiuni, memorie. Excluderea probelor mai putin complexe reduce timpul cercetarii. Succesiunea metodelor se pastreaza. Probele "sensibilizante" sunt evidentiate prin "*".

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }