QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate psihologie

Somatizarea intre psihanaliza si neurobiologieSomatizarea intre psihanaliza si neurobiologie


Problema somatizarii i-a determinat cu mai bine de un secol in urma pe Freud S si Breuer sa dezvolte conceptele de inconstient, conflict, aparare si rezistenta.

In epoca victoriana, simptomele somatice neexplicabile erau considerate semne exterioare ale unor tulburari psihologice subiacente (bazale). Insistenta permanenta a pacientilor, care cereau recunoasterea naturii somatice a simptomelor lor, a fost considerata un mecanism de aparare impotriva cauzelor psihice care stau de fapt la originea lor. Psihanaliza, ca si restul psihiatriei, au mutat in cele din urma accentul pe tulburarile psihiatrice presupuse a determina isteria si somatizarea. Desi in urmatoarea suta de ani au intervenit schimbari dramatice in intelegerea mecanismelor si a tratamentului bolilor mintale, intelegerea procesului de somatizare a facut doar pasi minori fata de nivelul atins in secolul trecut. Mai mult, pacientii cu tulburari de somatizare pastreaza aceeasi reticenta, scepticism si sentimente de frustrare fata de explicatiile psihologice care li se dau.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }