QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate psihologie

Managementul medical al pacientilor cu tulburari de personalitateManagementul medical al pacientilor cu tulburari de personalitate


TIPUL DE PERSONALITATE

SEMNIFICATIA BOLIIRASPUNS

INTERVENTIE

Dependenta

Asteapta ingrijire si interes nelimitate

Revendicativ sau retras in sine

Satisfaceti nevoile cu conditii limita

Obsesiv-compulsiva

Ameninta controlul

Obstinant, necooperant

Informatii; oferiti control

Histrionica

Defect, pedepsire

Seductiv

Reasigurati; evitati interactiunea

Paranoida

Confirma suspiciunile, asteapta atacul

Blameaza pe ceilalti, ostilitate

Planuri clare, pastrati distanta

Narcisiaca

Ameninta maretia subiectului

Infatuare, fanfaronada

Incredere, profesionalism

Schizoida

Anxietate cu contact fortat

Izolat, necooperant

Aceptati distanta

Antisociala

O ocazie potentiala de profit

Cauta un avantaj

Stabiliti limite

Borderline

Mai multa anxietate

Dezorganizare crescuta

Stabiliti limite

Schizotipala

Altcineva a provocat boala

Creste suspiciozitatea

Invocati mijloace si forte neconventionale

Evitanta

O povara in plus

Cerere disperata de ajutor

Suportivitate

Masochista

Dragoste si ingrijire-suferinta

Multiple acuze, respingereRecunoasteti-i dificultatile

Pasiv-agresiva

O alta frustrare

Cere, blameaza

Controlati-va contratransferul


Ingrijirea cu succes a unui pacient cu tulburare de personalitate considerat dificil (agitat, revendicativ si noncompliant), internat intr-o sectie de spital, se bazeaza pe urmarirea si imbunatatirea urmatorilor factori:

Comunicarea. Pacientul are nevoie sa i se descrie simplu si adevarat starea medicala pe care o are si tratamentul pe care trebuie sa il urmeze. Pacientul poate incerca sa desparta personalul, manipuland un membru impotriva altuia, prin relatarea unor variante diferite ale aceleiasi povesti unor persoane diferite. La raportul de predare-primire a turelor va fi obligatorie si compararea versiunilor relatarilor acestor pacienti

Personal constant. Pacientul poate intra repede in panica daca nu poate identifica membrii personalului care au fost repartizati pentru a lucra cu el. Ideal, o singura persoana trebuie sa comunice toate deciziile. Deoarece acest lucru nu este posibil in lumea reala, tineti cont ca pacientul poate fi speriat de fiecare schimbare de tura, sau atunci cand personalul a fost repartizat altui pacient. De aceea la inceputul fiecarei ture, un membru din personal repartizat pacientului trebuie sa revizuiasca planul de ingrijire, sa se prezinte, sa se intereseze asupra modului in care se desfasoara lucrurile si sa spuna pacientului cat timp va fi de serviciu.

Justificarea. Pacientul are sentimentul ca cineva trebuie sa aiba grija de el permanent. Desi este dificil pentru personal sa tolereze acest lucru, este important de retinut ca acest sentiment este modul prin care pacientul incearca sa faca fata starii prin care trece atunci cand este speriat. Acest comportament starneste un puternic contratransfer care trebuie cunoscut si evitat de catre medic. Asigurati in mod repetat pacientul ca intelegeti ce cere dar, deoarece credeti ca are nevoie de cea mai buna ingrijire posibila, veti continua sa urmati tratamentul recomandat de experienta si judecata echipei care il ingrijeste.

Limite ferme. Pacientul are o multime de cereri, uneori in conflict unele cu ele, si se infurie foarte repede atunci cand aceste cereri nu sunt indeplinite. Acest lucru poate face personalul sa se simta atras in cursa si fara ajutor, ca si cum ar fi de vina ca pacientul nu poate face nimic fara ajutor. Pacientul poate ameninta ca isi va face rau singur sau ca va parasi spitalul daca lucrurile nu se desfasoara in modul asteptat de el. Nu incercati sa va contraziceti cu pacientul, dar incet si ferm, in mod repetat, stabiliti limitele pentru problema de comportament, cererea facuta si nemultumirea exprimata. Daca pacientul ameninta ca isi va face rau sau va face rau altora, asigurati-l ca va fi imobilizat daca va incerca sa faca acest lucru.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }