QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate psihologie

Date non-test cu valoare diagnosticaDate non-test cu valoare diagnostica


O atentie deosebita trebuie acordata observarii unor date non-test si comportamente ce pot apare in timpul testarii. Iata o lista cu aceste comportamente ( dupa Reynolds si Kamphaus, 1990):


1.Aparenta. Inaltime si greutate, caracteristici ale fetei, aspectul curat/neingrijit, imbracaminte ( adecvarea la virsta).2. Dezvoltarea limbajului. Articulare, sintaxa, patternuri ale limbajului, folosirea limbii, a dialectelor sau jargonului.

Raspunsurile la situatia de testar:

a.      Nivelul de activitate generala. Elemente de tensiune, anxietate sau neliniste, cum ar fi rosul unghiilor, tropaitul din picioare, vorbitul excesiv, blocaje de vorbire, bilbiiala si tremor al vocii.

b.     Capacitatea de atentie. Rezistenta la stimuli distractori externi, capacitatea de a se concentra la comportamentul pe care trebuie sa-l efectueze, raminerea “pe sarcina”, continuarea acesteia pina la terminarea sa.

c.   Cooperare sau rezistenta. Angajarea in relatie personala cu examinatorul, dorinta de a coopera, refuzul de a efectua unele sarcini, interesul pentru diferite sarcini, dorinta de a “face cit mai bine”, motivare.d.   Stiluri cognitive si de rezolvare a problemelor. Impulsiv, raspunsuri rapide, contemplarea indelungata a solutiilor posibile, stilul “incercare si eroare”, sistematizare, verificarea raspunsurilor, neluare in seama a feedback-ului fata de raspunsurile gresite.

e.   Reactia fata de esec, provocari si succes. A continua sa lucreze atit cit ingaduie limita de timp, renunta la prima dificultate, cere frecvent ajutorul sau informatii suplimentare, esecul la o sarcina reduce interesul fata de urmatoarea, dificultatea creste interesul, cauta provocarile, devine agresiv cind greseste, renunta des.

f.    Atitudinea fata de sine. E increzator, atitudine superioara, spune frecvent “ Nu pot”, pare defetist, cauta aprobarea examinatorului, raspunde pozitiv la laude si incurajari, face remarci negative fata de sine sau fata de materialele testului.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }