QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate pedagogie

Cascada Cailor Optional - Sa ne petrecem mai mult timp in natura
Cascada Cailor
Data drumetiei:16 mai

Durata drumetiei:o zi

Denumirea drumetiei:”Sa ne petrecem mai mult timp in natura”

Locul drumetiei:Cascada Cailor.

Resurse : <>Umane :8 copii, 2 cadre didactice si soferul microbusului

o                    <>Materile :microbusul,aparate foto,telefoane rucsacul in care se gasesc doar lucruri necesare.

o                    <>Financiare:100 ron

Scopul drumetiei :Sa observe frumusetea naturii si evolutia

unei plante.

Obiectivele drumetiei :formarea de notiuni noi,imbogatirea si largirea

repreentarilor,dobandirea unor cunostinte de

orientare in teren ,de cunoastere si protejare a

naturii,dezvoltarea sentimentului de ocrotire a

naturii.

1.Etapa pregatitoare

In primul rand pentru a realiza aceasta drumetie am nevoie de acordul conducerii Colegiului National « Ioan Slavici » Satu Mare.Deoarece accesul spre cascada este facil, fie pe jos de la Borsa pe o poteca, fie cu telescaunul din statiunea Borsa. De la capatul superior al telescaunului se poate ajunge la Cascada Cailor in circa 15 minute. Voi fi nevoita sa angajez un mijloc de transport.Vom merge cu un microbus de la firma « Edmeea « Satu Mare care dispunde de un confort de 3***pentru care vom platii suma 600 de Ron 60 de Ron persoana.Inainte de drumetie voi face sedinta cu parintii in care le voi vorbii despre drumetia care vrem sa o realizam la Cascada Cailor, scopul si obiectivele acesteia,continutul trusei medicale,echipamentul si imbracamintea adecvata necesara fiecarui copil.Parintii isi vor da acordul ca ii lasa pe copii printr-o semnatura.Inainte de drumetie voi face si un instructar privind comportamentul copiilor,plecarea in drumetie,viteza de deplasare cand realizam o drumetie,unele reguli legate de foc,de echipamentul acestora,de reguli obligatorii in timpul marsului,reguli obligatorii la parasirea locului de drumetie si marcajele turistice pentru a se descurca mai bine cu traseul.

Cascada Cailor este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, formata pe versantul nordic al Muntilor Rodnei, in apropierea statiunii turistice Borsa. Apa rezultata din topirea zapezii si din ploi se aduna intr-un circ glaciar si de acolo se pravaleste in jos formand cascada in mai multe trepte cu caderi succesive de 40 de metrii apoi 20 de metrii si din nou 40 de metrii.  


Etapa de desfasurare propriu-zisa


In data de 16 mai 2009 la ora 7 si jumatate vom pornii din fata Colegiului National Ioan Slavici,8 copii si 2 cadre didactice:Porumbacean Antonela si Petrovici Ioan pe ruta Satu Mare-Baia Mare-Borsa.La ora 12 vom ajunge in Borsa,aici copii vor manca in microbus,apoi din Borsa mergem cu telescaunul,La sfarsitul drumului cu telescaunul ne vom opri si vom face popas pentru a ne odihni si pentru a manca,vom merge constant,nu in hopuri,viteza de deplasarea o va stabili cel care merge mai incet,conducatoarea grupului va fi Porumbacean Antonela pentru a ne aduce la cunostinta mai multe amanunte legate de Cascada Cailor.Dupa terminarea drumetiei ne vom intoarce spre casa pe ruta-Cascada Cailor-Borsa-Baia Mare-Satu Mare.Vom ajunge in Satu Mare la ora 19:00.Etapa FinalaScopul drumetiei:

tttttttttttttttttttt

Dupa revenirea din excursie in urmatoarele zile de scoala,elevii impreuna cu profesorii isi vor impartasii experientele din cadrul drumetiei.Ei vor realiza un album al clasei cu cele mai interesante poze,planse care vor fi exuse in scoala si lucrari cu informatii sistematizate pe probleme de istorie,geografie,etc.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }