QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate pedagogie

Cabinetul de consiliere

Cabinetul de consiliere


Pentru exercitarea acestor functii si indeplinirea eficienta a atributiilor ce-i revin, consilierul trebuie sa dispuna de un cabinet de consiliere dotat cu mobilier si echipament corespunzatoare activitatilor ce urmeaza a se desfasura cu clientii sai. Locul unde va fi amplasat cabinetul si mobilierul din dotare trebuie sa vizeze conditiile specifice necesare activitatii de consiliere : liniste, siguranta pentru pastrarea confidentialitatii documentelor, spatiu suficient pentru examinare sau consiliere individuala si de grup, lumina si caldura corespunzatoare. Mobilierul include mese si scaune asezate in asa fel incat sa permita o buna vizualizare intre participantii la consiliere, dulapuri pentru pastrarea dosarelor, fiselor, rezultate in urma examinarii sau consilierii, echipamente electronice de testare sau de pastrare a bazei de date, aparatura video pentru prezentarea unor casete, alte instrumente de investigare a personalitatii (teste, chestionare etc). Pavoazarea peretilor incaperii trebuie sa fie simpla, in culori relaxante, eventual cu materiale de informare specifice consilierii scolare.
Fiecare cabinet trebuie sa aiba o mica biblioteca documentara, o bibliografie in problemele de specialitate care sa permita profesorilor documentarea in problema. De asemenea, cabinetul trebuie sa posede monografii profesionale sau scolare, ghiduri sau indrumatoare asupra scolilor, filme cu teme de orientare, pliante, situatia admiterilor sau mobilitatii profesiilor pe piata muncii locala si nationala etc.

In functie de conditiile scolilor, cabinetul de consiliere si orientare are nevoie de o camera de lucru individual si o camera de examen colectiv. Sala de examen colectiv poate fi si o sala de clasa dar in aceasta situatie trebuie corelat programul de examinare cu programul scolii. Spatiul rezervat cabinetului trebuie sa se afle intr-o parte linistita a scolii, izolata de zgomotul elevilor care ar putea influenta negativ posibilitatea de concentrare a elevilor care rezolva testele. Pentru examenele colective este necesar sa se asigure posibilitatea de acces a psihologului in orele optime de lucru.In amenajarea cabinetului se vor respecta doua criterii : 1) concordanta dintre mobilier si destinatia sa ; 2) crearea unei atmosfere adecvate obiectivelor.

Sala de lucru individual trebuie adaptata unor sarcini multiple. Ea trebuie sa contina dulapuri pentru pastrarea probelor psihologice, a fiselor pedagogice apartinand elevilor scolii, a materialului documentar (monografii profesionale sau scolare, referate, extrase, pliante, filme etc.), un fisier, mese, scaune.

Aspectul general al cabinetului trebuie sa fie asemanator cu al unei institutii de cercetare stiintifica, sa inspire autoritate si incredere si sa fie totodata confortabil si primitor.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }