QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.



AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Zincul








ZINCUL


Date generale

Zincul indeplineste in organism rolul unui agent de circulatiei dirijand si supraveghind buna desfasurare a proceselor fiziologice si intretinerea sistemelor enzimatice si celulare. Este esential pentru sinteza proteinelor. Controleaza contractibilitatea musculaturii. Ajuta la formarea insulinei. Important pentru stabilitatea chimica a sangelui si in mentinerea; echilibrului acido-bazic al organismului. Exercita un efect de normalizare a activitatii prostatei; detine un rol important in dezvoltarea tuturor organelor de reproducere. Studii recente au demonstrat efectul deosebit al zincului asupra functiilor cerebrale si in tratamentul schizofreniei. Este necesar in sinteza acidului dezoxiribonucleic (ADN). Doza zilnica recomandata de National Research Council este de 12 — 15 mg pentnt adulti, cu o usoara crestere pentru femeile care alapteaza. Transpiratia excesiva poate cauza pierderi de pana la 3 mg de zinc pe zi. Cea mai;, mare parte a zincului existent in produsele alimentare este distrusa in timpul prepararii. Alimentele provenite din zone cu sol sarac in elementtt nutritive contin cantitati mici de zinc.




Ce poate face el pentru dumneavoastra?

Accelereaza procesul de vindecare a ranilor interne si externe. Elimina petele albe de pe unghii. Adjuvant in tratamentul sterilitatii! Preintampina afectiunile prostatei. Favorizeaza cresterea si capacitatea! mentala. Ajuta la diminuarea depunerilor de colesterol. Adjutant in tratamentul tulburarilor mentale.

Afectiuni cauzate de carenta

Probabil hipertrofia prostatei (marire necanceroasa a glandei)! ateroscleroza, hipogonadism.

Surse naturale

Carne, ficat, alimente de origine marina (in special stridii), germeni de grau, drojdie de bere, seminte de dovleac, oua, lapte praf degresat, mustar.

Suplimente

Prezent in majoritatea preparatelor de multiminerale si multivitamine. Poate fi procurat si sub forma de sulfat, gluconat sau picolinat de zinc in doze cuprinse intre 15 si 60 mg zinc elementar. Desi eficacitatea lor pare a fi egala, gluconatul este mai bine tolerat de organism decat sulfatul. Zincul chelatizat si picolinatul sunt cele mai bune suplimente. Este de asemenea disponibil si sub forma de combinatii cu vitamina C, magneziu si complexul B.



Toxicitate

Nu este toxic, cu exceptia dozelor excesive, ca in cazul alimentelor pastrate in vase din metal galvanizat.

Sfatul meu

Daca luati doze mari de vitamina B6, atunci aveti nevoie de suplimentarea cantitatii de zinc. Acest lucru este valabil si pentru alcoolici si diabetici. Barbatii care au probleme cu prostata — si chiar cei ce nu au —trebuie sa-si asigure doze ridicate de zinc. Am vazut cazuri de impotenta rezolvate cu succes prin tratament cu vitamina B6 si zinc. Varstnicii predispusi la senilitate pot incerca un supliment de zinc si mangan. Daca va deranjeaza ciclurile menstruale neregulate, incercati un supliment de zinc inainte de a incepe un tratament hormonal. Nu uitati ca, adaugand la dieta dumneavoastra zilnica un supliment de zinc, va mariti automat necesarul de vitamina A (zincul actioneaza cel mai bine in prezenta vitaminei A, a calciului si fosforului).

ATENTIE: Megadozele de zinc sunt susceptibile de a inhiba raspunsul imun al organismului.






Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }