QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

ParadentozaNu este o regula ca aceasta boala sa se transmita de la parinti la copii,dar orice persoana care stie ca parintii sau bunicii au suferit de paradentoza trebuie sa se prezinte periodic la medicul stomatolog pentru a preveni aparitia si dezvoltarea bolii. Se face mai intii un examen clinic si apoi unul radiologic , care da o imagine perfecta a paradentozei.
Paradentoza nu se transmite pe cale orala,prin sarut sau orice alt contact cu un bolnav. Exista mai multi factori care agraveaza aceasta boala; fumatul,alcoolul,cafeaua,tartrul dentar si placa bacteriana. Daca in mod normal caderea dintilor se produce intr-un an sau doi,din cauza factorilor amintiti acest lucru se poate intimpla in citeva luni deoarece osul alveolar este “mincat”,dintele ramine singur si cade din gingie.Unul dintre simptomele paradentozei este ,in primul rind,gingivita. Cind pacientul simte un gust amar in cavitatea bucala,aparind un miros neplacut si singerari ale gingiei,trebuie sa-si puna un semn de intrebare si sa se adreseze stomatologului. Singerarile gingivale care apar (fie pe perna,in timpul somnului, fie la spalatul pe dinti) sint cauzate de piatra dentara ce se depune pe dinte in mai multe straturi, iar cind dintele se misca (noi nu-l simtim dar are si el miscarea lui fiziologica) tartrul loveste gingia si produce singerarea si inflamarea. Exista diverse metode moderne pentru detartrajul dintilor, absolut nedureroase, care pot preveni cu succes gingivita.
In cazul in care tartrul se depune sub gingie, aproape de os, e necesara efectuarea unui detartraj subgingival . Aceasta interventie inlatura cauza care duce la paradontopatii , gingia isi revine la culoarea naturala, dispare mirosul neplacut si se prelungeste durata de viata a dintilor.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }