QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Vascularizatia coxalului

Vascularizatia coxalului


Pubisul este irigat printr-o anastomoza periostala realizata din ramuri ale arterelor: obturatoare, epigastrica inferioara si circumflexa mediala femurala. La aceasta anastomoza pot contribui, dar inconstant, arterele rusinoase superficiala si profunda. Sunt prezente multiple orificii vasculare dar nu s-a descris un orificiu vascular constant.[1]
Osul iliac este vascularizat de ramuri din artera iliolombara, una sau mai multe din acestea patrunzand printr-un mari orificii vasculare aflate in partea posteroinferioara a fosei iliace. Arterele fesiera superioara, obturatoare si iliaca circumflexa superficiala contribuie la vascularizatia periostala, iar artera obturatoare poate sa dea o ramura nutritiva pentru maduva osoasa. Orificiile vasculare de la nivelul osului se pot continua in interiorul acestuia cu mari canale vasculare.

Ischionul poseda multiple orificii vasculare, mai ales la marginea acetabulara a sa, si un numar mic la nivelul restului osului. Ramurile ce vascularizeaza osul provin din artera obturatoare, artera femurala circumflexa mediala si artera fesiera inferioara.
Gray’s Anatomy, Editia nr. 39, Ed. Churchill-Livingstone, 2008, pag. 1425
Gray’s Anatomy, Editia nr. 39, Ed. Churchill-Livingstone, 2008, pag. 1427

Gray’s Anatomy, Editia nr. 39, Ed. Churchill-Livingstone, 2008, pag. 1428

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }