QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Ingrijiri speciale acordate bolnavilor cu obezitate
INGRIJIRI SPECIALE ACORDATE BOLNAVILOR CU OBEZITATE


O importanta deosebita in obezitate prezinta determinarea corect a greutatii corporale, talie si mai ales al raportului greutate/talie. Ele ajuta la stabilirea diagnosticului si gradului obezitatii.

Dupa stabilirea diagnosticului si cauzei obezitatii o importanta majora se va acorda dietei bolnavului obez.

Regimul alimentar consta in reducerea aportului sub nivelul necesarului caloric si urmarirea respectarii dietei.Ratia calorica globala nu trebuie sa depaseasca 1000-1300 calorii.

Se reduce dulceturile, grasimea, painea, fainoasele.


Psihoterapia si terapia comportamentala

Psihoterapia va insoti intotdeauna orice gest terapeutic.

Asistenta trebuie sa-i redea obezului increderea in reusita si necesitatea efortului ei. Aceasta este foarte necesar in special la inceputul curei de slabire si cu ocazia fazelor de stationare. In cazuri rare se apeleaza la psihiatru.

Terapia comportamentala – strans legata de psihoterapie – urmareste rationalizarea comportamentului alimentar abuziv prin: incetinirea masticatiei, efectuarea unor deglutitii mai lente cu prize alimentare mai distantate, abandonarea tacamurilor intre prizele alimentare, sa se manance in acelasi loc in conditii lipsite de anxietate si daca este posibil cu un anturaj agreat de bolnav. In sfarsit, alimentele sa nu fie pastrate in locuri vizibile sau prea accesibile.


Terapia ocupationala de grup
Se asociaza subiecti cu regimuri restrictive asemanatoare cu pante de slabire antecalculate si la care in cadrul unor reuniuni la o sala de gimnastica (3 ore pe saptamana) se face o psihoterapie ocupationala. Gruparea acestor subiecti pe criterii „metabolice” si „ponderale” realizeaza un proces de stimulare mai ales de-a lungul perioadelor cu regimuri de stabilizare, unde recompensa medicala si psihologica este minima iar eforturile din partea pacientilor sunt maxime. Aceasta terapie ocupationala de grup in care activitatea fizica este motivatia de „reuniune” realizeaza un suport psihologic eficace in lunga „cruciada” a regimurilor din terapia obezitatii.

Psihoterapia obezitatii trebuie continuata si dupa perioadele de stabilizare. Ea se refera la prevenirea ingrasarii.

Acesti subiecti vor recurge cu usurinta la „retete miracol” care vor creste si mai mult gradul rezistentei obezitatii.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }