QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Particularitati ale intoxicatiilor cu diferite antidepresiveParticularitati ale intoxicatiilor cu diferite antidepresive


Amoxapina

Amoxapina este strans legata de antidepresivele triciclice si are aceleasi efecte adverse in supradozaj .Totusi ea este asociata cu o frecventa mai mare cu crizele convulsive, rabdomioliza, si insuficienta renala acuta.

Tratamentul este acelasi ca si pentru antidepresivele ticiclice cu atentia particulara pe detectia timpurie a posibilelor leziuni ale muschilor si ale functionarii renale.
Maprotilina

Desi maprotilina este chimic asemanatoare cu antidepresivele triciclice, prezenta unei punti ce traverseaza nucleul central il transforma intr-un derivat tetraciclic. Posedand mai multe proprietati farmacologice si toxicologice comune cu antidepresivele triciclice, tratamentul se face ca la intoxicatia cu acestea.


Mianserina

Mianserina are o structura cu patru inele si se crede ca actioneaza prin cresterea

turn-over-ului noradrenalinei. Somnolenta este un efect comun al supradozei, dar coma profunda, convulsiile, cardiotoxicitatea si depresia respiratorie, nu au fost raportate exceptand cazul in care s-au mai luat si alte medicamente in asociere. Tratamentul este simptomatic. Spalatura gastrica poate avea rezultate daca a fost ingerata o cantitate apreciabila de supradoza si pacientul s-a prezentat la doctor mai devreme de o ora de la ingestie.


Inhibitori de monoamin-oxidaze

Aceste medicamente au fost utilizate mai putin in tratamentul depresiilor si otravirea cu acesta este in mod corespunzator rara. Debutul acestor manifestari poate fi intarziat de la 12 la 24 h dupa supradoza si sunt date in principal de cresterea activitatii simpatice. Ele include excitatie, insomniii, (care pot fi extreme), hiperpirexia, convulsiile, hiperreflexia, opistotonus, rabdomioliza si coma. Efectele cardiovasculare include tahicardia sinusala si hipotensiunea sau hipertensiunea.
Tratamentul in supradozare este in principal suportiv. Controlul convulsiilor cu medicamente precum diazepam si clormetiazol poate fi necesar pentru a reduce tensiunea arteriala si a scade riscul de hiperpirexie si rabdomioliza. Dantrolenul poate fi de asemenea indicat pentru acelasi scop. Hipotensiune trebuie tratata intr-o prima faza prin umplerea patului vascular pentru a restabili volemia. Utilizarea medicamentelor simpatomimetice trebuie categoric evitata. Hipertensiunea trebuie tratata prin administrarea unui blocant alfa 1 precum chlorpromazina, fentolamina, sau fenoxibenzamina.
Fluoxetina si fluvoxamina

Fluoxetina si fluvoxamina sunt antidepresive noi care sunt eficiente prin proprietatea lor de a inhiba recaptarea serotoninei. Experienta supradozajului cu acestea este limitata dar dozele peste 3.6 mg/kg corp nu par a avea toxicitate. Cantitatile mai mari sunt relativ sigure daca nu sunt potentate de etanol. Lor le lipsesc actiunile ancolinergice ale antidepresivelor triciclice. Cei mai multi pacienti nu arata semne de toxicitate, dar somnolenta, greata, diareea si tahicardia sinisala pot apare. Rar, bradicardia jonctionala, crizele convusive si hipertensiunea se pot numara printre simptomele asemanatoare gripei, dar pot dura mai mult de una doua zile.Masurile suportive sunt singurele care se cer, carbunele activat poate reduce absorbtia drogului.


Viloxazina

Acest antidepresiv nu este larg utilizat. Informatia asupra efectelor supradozei este insuficienta inca. Nu are actiunile ancolinergice ale antidepresivelor triciclice. Somnolenta, coma, tahicardia si hipotensiunea pot aparea cel mai probabil. Masurile suportive sunt cele Masurile suportive sunt singurele care se cer, carbunele activat poate reduce absorbtia drogului.Imipramina

Este un medicament sintetic intridus in practica medicala in anii 60 si considerat primntre cele mai eficiente antidepresive cunoscute. Imipramina a fost primul drog antidepresiv de tipul sau (numit triciclic datorita structurii sale moleculare compusa din trei cicluri). A fost studiata ca un tranchilizant antischizofrenic inainte de uzul sau pentru tratarea depresiei mentale. Este administrat de obicei oral dar poate fi administrat si prin injectii intramusculare.

Imipramina si antidepresivele triciclice apropiate se numesc dibenzazepine sau derivati dibenzazepinici. Alte dibenzazepine si derivati in uz mai sunt amitriptilina, desmethilimipramina (dezipramina), nortriptilina, and protriptilina.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }