QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Malformatiile costale
Malformatiile costale


Se intalnesc diferite malformatii ale grilajului costal. Incidenta lor este redusa. Uneori doua sau mai multe arcuri costale se unesc intre ele in anumite puncte. Anomalia (sinostoza costala sau fuziunea congenitala costala) nu produce tulburari functionale decat foarte rar. Cele mai comune malformatii sunt cele numerice. Coastele supranumerare sunt asimptomatice la copil chiar si in cazul coastelor cervicale. Mai grava este absenta congenitala a mai multor coaste. Malformatia intereseaza mai ales coastele 2, 3 si 4 si se insoteste de alte anomalii ca: hemivertebre, agenezia partiala sau totala a muschilor pectorali si hipoplazia sau absenta mamelonului. Daca defectul osos parietal este mare, plamanul herniaza in inspir. Corectarea chirurgicala este posibila, la nevoie recurgandu-se la transplantarea unor grefe costale din partea opusa a toracelui.
loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }