QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

ManganulMANGANUL


Date generale

Contribuie la activarea enzimelor necesare pentru buna utilizare interna a biotinei si a vitaminelor Bl si C. Este indispensabil pentru asigurarea structurii normale a oaselor. Se masoara in miligrame. Important in procesul de formare a tiroxinei—principalul hormon secretat de glanda tiroida. Este necesar pentru o buna digestie si asimilare a hranei. Nu s-au stabilit doze recomandate, dar, in conformitate cu National Research Council, necesarul unui adult se situeaza intre 2 si 5 mg. Este un factor important pentru reproducere si pentru functionarea a sistemului nervos central.Ce poate face el pentru dumneavoastra?

Ajuta la eliminarea oboselii. imbunatateste reflexele musculare. Contribuie la prevenirea osteoporozei. Stimuleaza memoria. Reduce stabilitatea nervoasa.

Afectiuni determinate de carenta

Ataxie.

Surse naturale

Cereale integrale, nuci, vegetale cu frunze de culoare verde, mazare, sfecla.

Suplimente

Adesea sunt incluse in preparatele de multivitamine si minerale, in doze cuprinse intre 1 si 9 mg.

Toxicitate

Rare efecte toxice, in afara intoxicatiilor provocate de emanatii industriale (vezi sectiunea 290).Inamici ai manganului

Dozele mari de calciu si fosfor pot inhiba absorbtia manganului; acelasi efect il au celuloza si acidul fitic continute in tarate si fasole.

Sfatul meu

Daca acuzati des ameteli, incercati sa mariti doza de mangan ingerata. I Persoanele care sufera de tulburari ale memoriei trebuie sa-si asigure ~ ; cantitate suficienta de mangan. Daca obisnuiti sa mancati multa carne sa beti mult lapte, va sfatuiesc sa luati suplimente de mangan.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }