QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Lucerna, usturoiul, clorofila, yucca

LUCERNA, USTUROIUL, CLOROFILA, YUCCA


Diuretic natural Lucerna a fost supranumita „marele vindecator' de catre renumitul biolog Frank Bouer care a descoperit faptul ca frunzele acestei plante uimitoare contin nu mai putin de opt enzime esentiale. in plus, fiecare 100 de grame de lucerna furnizeaza 8.000 UI de vitamina A, 20.000 Pana la 40.000 UI de vitamina K (agent de protectie impotriva hemoragiilor si ajuta la coagularea sangelui). De asemenea, lucerna este 0 bogata sursa de vitamina B6, E, D, calciu si fosfor, fiind capabila sa asigure formarea unor oase si dinti sanatosi la cop'u in crestere. Multi dedici utilizeaza lucerna in tratamentul afectiunilor stomacale — aerofagii, ulcere si inapetenta — deoarece si lucerna contine vitamina U care se gaseste in varza cruda si in sucul de varza. Acesta din urma este frecvent utilizat in tratarea ulcerelor peptice. Lucerna e un bun laxativ si un diuretic natural.
Usturoiul contine potasiu, fosfor, o cantitate impresionanta de vitamina B si C, precum si calciu si proteine. In Europa este considerat un medicament valoros. in tarile fostei Uniuni Sovietice este denumit „penicilina ruseasca'. in America el este complet ignorat. in ciuda slabei lui raspandiri pe continentul nord-american, usturoiul are anumite calitati cu totul surprinzatoare. Se pare ca el poate reduce tensiunea arteriala prin doua mecanisme posibile: prin neutralizarea substantelor toxice din intestine, ori actionand asemenea unui vasodilatator. F.G. Piotrousky de la Universitatea din Viena a remarcat faptul ca un procent de 40% din pacientii sai hipertensivi au inregistrat scaderea tensiunii arteriale dupa ce li s-a dat sa manance usturoi. S-a demonstrat de asemenea ca usturoiul este eficient in reducerea nivelului de colesterol si a excesului de glucoza din sange (zaharul sangvin rivalizeaza cu colesterolul in calitate de factor cauzator al arterosclerozei si infarctului.) in plus, s-a remarcat faptul ca poate atenua gripa, inflamatiile faringiene si congestiile bronhiilor.

Suplimentele de usturoi sunt disponibile sub forma de capsule fara mirosul, caracteristic plantei ca atare. De asemenea, se comercializeaza si tablete de usturoi cu patrunjel (care contin clorofila naturala).

Clorofila. Conform unei afirmatii a lui G.W. Rapp, aparute in The American Journal of Pharmacy, clorofila exercita o puternica actiune antibacteriana. De asemenea, contribuie la vindecarea ranilor si, in vreme ce stimuleaza cresterea de noi tesuturi, reduce riscul contaminarilor! bacteriene. Fiind un deodorant natural, este folosita la fabricarea produselor ce improspateaza aerul incaperilor, a deodorantelor corporale si a apelor de gura. Este disponibila sub forma de tablete si preparatelichide.

Yucca. Extractul de yucca provine de la arborii si arbustii apartinand familiei Liliaceae. Indienii utilizeaza yucca intr-o larga varietate de scopuri, considerand-o esentiala pentru mentinerea sanatatii si chiar pentru supravietuire. Dr. John W. Yale, biochimist si botanist, a extras din planta un steroid numit saponina si 1-a utilizat sub forma de tablete in tratamentul artritei. Rezultatele pozitive nu au intarziat sa apara; doza folosita a fost de patru tablete zilnic si nu s-au inregistrat cazuri de iritatii gastrointestinale. Tabletele cu extract de yucca nu sunt toxice.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }