QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente medicina

Kinetoterapia in hipotensiunea arterialaKINETOTERAPIA IN HIPOTENSIUNEA ARTERIALAHipotensiunea arteriala este starea in care presiunea sistolica este in permanenta sub 100 mm Hg iar cea diastolica sub 60 mm Hg, fiind de doua feluri: forma esentiala si ortostatica.


Hipotensiunea arteriala esentiala (constitutionala) este frecvent intalnita la tipul constitutional astenic. Semne: tahicardie, leucopenie, hipoglicemie.

Tratamentul hipotensiunii arteriale esentiale este complex, constand din tratament medicamentos, fizioterapic (hidroterapie stimulanta) si kinetoterapie sub forma unui regim activ, constand din: masaj general, exercitii libere (active, analitice si sintetice), exercitii cu obiecte usoare portative, exercitii aplicative, exercitii de respiratie si de abdomen, plimbari de durata mai lunga (60 - 90 min.), turism, inot, schi.
Hipotensiunea arteriala ortostatica (scaderea presiunii sanguine la ridicarea in ortostatism) are ca semne: bradicardie, leucopenie, hipoglicemie si lipotimie la schimbarea pozitiei corpului, mai ales dimineata la ridicarea din pat sau la statul prelungit in picioare.

Tratamentul este complex: igienic (evitarea mentinerii pozitiei ortostatice, purtarea de ciorapi elastici si a unei centuri abdominale) si kinetoterapie: gimnastica vasculara, gimnastica abdominala, contractii si relaxari ale musculaturii membrelor inferioare, efectuate  din decubit si asezat, masajul general si al membrelor inferioare, forma stimulanta.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }