QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Kinetoterapia in cardiopatia ischemica (ci)
KINETOTERAPIA IN CARDIOPATIA ISCHEMICA (CI)

Antrenamentul fizic trebuie sa faca parte din programul complex al bolnavilor cu CI, program care cuprinde: tratament medicamentos, examen clinic si functional periodic, inclusiv EKG de efort, educarea bolnavului in vederea respectarii unui regim alimentar care sa tinda la normalizarea greutatii corporale, a lipidelor derice si glicemiei, abandonarea fumatului, diminuarea prin autoeducare a efectelor nocive ale stresurilor din viata curenta.

Este necesar ca, dupa ce s-a stabilit pe baza examentului clinic si a testarii la efort, indicatia pentru antrenamentul fizic, sa trezim, prin explicatii adecvate, interesul si dorinta bolnavului pentru exercitiile fizice, sa-i cream toate conditiile ca el sa le execute cu placere, in nici un caz sa nu le execute in sila.

Programul de exercitii trebuie sa vizeze intensificarea dozata a schimburilor metabolice, intensificarea activitatii sistemului de transport a O2 in vederea solicitarii dozate a cordului, marirea fortei si rezistentei grupelor musculare ale membrelor si trunchiului, imbunatatirea coordonarii in executarea diferitelor acte motrice.

Aceste elemente se pot obtine prin diferite exercitii fizice, ca de exemplu: mers, bicicleta de camera sau de exterior, alergareya, urcat pe scari, elemente din sport fara caracter competitiv.

Alegerea tipului de exercitiu pentru fiecare bolnav in parte trebuie sa se faca tinand cont de datele obtinute la testare, de experienta si abilitatea motrica a lui, precum si de afectiuni asociate pe care le prezinta, ca de exemplu: artroza, spondiloza etc. Astfel, alergarea si urcatul scarilor pot fi dezagreabile si daunatoare pentru bolnavii cu gonartroza, coxartroza sau spondiloza lombara iar pedalarea pe bicicleta poate fi dezagreabila pentru cei cu varicocel sau cu suferinte prostatice.

Exercitiile fizice trebuie sa solicite o intensificare dozata a activitatii cordului, corespunzatoare prescriptiei care s-a facut pe baza examenului clinic si functional complex. Este necesar ca prima perioada a programului de antrenament sa se execute intr-un serviciu de specialitate, sub supraveghere clinica si electrocardiografica.

Dupa ce, pe baza supravegherii eficiente, se ajunge la o cunoastere cat mai complexa a particularitatilor de adaptare la efort a bolnavului, se poate trece la executarea la domiciliu a unora dintre sedintele de antrenament, pentru ca dupa 3 6 luni de antrenament, sub supraveghere, bolnavul sa fie indrumat sa execute intreg programul la domiciliu si sa se prezinte peropdic pentru examenul clinic si functional. Bolnavii cu o toleranta buna la efort si cu evolutie favorabila a volii, pot fi antrenati in grupuri de 4 10 persoane dupa o perioada initiala de antrenament individual.

Atunci cand intervin pe parcurs modificari in simptomatologia clinica si/ sau electrocardiografica a bolnavului, este necesara reevaluarea capacitatii sale de efort si reluarea antrenamentului supravegheat.

Antrenamentul fizic este indicat in diferite forme clinice de manifescare a CI: in cardiopatia ischemica cronica nedureroasa, angorul de efort stabil, dupa infarct miocardic acut.

Prin angor stabil se intelege de obicei durerea anginoasa de scurta durata, sub 15 minute, declansata de efort sau de alte stresuri, care cedeaza la repaus sau la nitroglicerina si nu s-a agravat recent sub aspectul declansarii, calmarii sau tipul durerii.


loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:loading...


Cauta referat