QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Inflamatiile si infectiile placentei

Inflamatiile si infectiile placentei


o      Infectiile pot afecta placenta (placentite), placenta si foita amniotica (corioamniotita) ti cordonul ombilical (funiculita)

o      Infectia se produce pe doua cai:
o      Ascendenta, care este cea mai frecventa, deseori bacteriana

o      Hematogena (transplacentara)

o      Lichidul amniotic prezinta exudat purulent

o      Microscopic se constata infiltrat polimorfonuclear cu edem si congestia vaselor.

o      Rareori infectia bacteriana se produce pe cale hematogena. Se citeaza sindromul TORCH constand in toxoplasmoza, rubeola, citomegalovirus,herpes simplex si altele (sifilis, tuberculoza, listerioza).

v    Patologia sarcinii
Mola hidatiforma

o      Mola hidatiforma este caracterizata prin transformarea chistica a vilozitatilor coriale cu proliferari trofoblastice variabile cu aspectul tipic de strugure. Poate aparea la orice varsta in timpul perioadei reproductive, dar afecteza cu predilectie femeile insarcinate sau intre 40 si 50 de ani.

o      Se identifica doua tipuri de mola benigna, neinvaziva: completa si partiala.

o      In mola completa toate vilozitatile coriale sunt edematiate cu leziuni asociate de hiperplazia trofoblastica.

o      In mola partiala unele vilozitati sunt edematiate in timp ce altele prezinta modificari minime.

o      Mola se dezvolta in uter, dar poate avea orice localizare inclusiv la nivelul sarcinii ectopice. Mola partiala poate fi diagnosticata in avorurile spontane precoce sau mai tarziu dupa dezvoltarea fetala. Fragmente fetale pot fi vizualizate in mola partiala dar niciodata nu apar in mola completa.o      Mola completa este diagnosticata de la varsta gestationala de 8,5-17 saptamani prin echografia si monitorizarea sarcinii.

o      Aspect macroscopic: la nivelul cavitatii uterine se remarca prezenta unei formatiuni friabile, de aspect translucid, chistic, alcatuita din vilozitati edematiate, cu pereti subtiri cu aspect de ciorchine de struguri.

o      Particularitati ale molei hidatiforme

o      Microscopic mola partiala prezinta vilozitati cu degenerescenta hidropica. Proliferarile trofoblastice sunt minime si limitate la sincitiotrofoblast. Mola completa  prezinta degenerescenta hidropica a majororitatii vilozitatilor coriale cu absenta dezvoltarii adecvate a vascularizatiei vilozitatilor.

o      Molele complete mai avansate au aspectul tipic de degenerescenta difuza a vilozita ilor, cavitatie centrala, si proliferari trofoblastice extravilozitare. Locul de implantare este caracterizat de numeroase atipii.

o      Mola hidatiforma invaziva penetreaza sau perforeaza peretele uterin. Vilozitatile coriale cu degenerescenta hidropica invadeaza miometrul insotita de proliferari citotrofoblastice si sincitiotrofoblastice.

o      Tumora poate invada parametrele si vasele de sange.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }