QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Infiintarea unui cabinet de medicina dentara
Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T. Popa” Iasi

Facultatea de Medicina Dentara

Disciplina de Sanatate Publica si Management


Infiintarea unui cabinet de medicina dentara

Cuprins:


1. PREZENTAREa Cabinetului


2. Analiza de piata: servicii, analiza segmentelor de piata


3. PASII SI ACTELE NECESARE INFIINTARII UNUI CABINET STOMATOLOGIC


NORME PRIVIND STRUCTURA FUNCTIONALA A CABINETELOR MEDICALE SI A CELOR DE MEDICINA DENTARA


5. SCHITA CABINETULUI


6. DOTARE MINIMA NECESARA, LISTA DE PRETURI PE MANOPERE


7. Detalii ale afacerii: costuri necesare deschiderii, personal


8. Concluzii


9. BIBLIOGRAFIE
1. SCOPUL:Scopul acestui cabinet de medicina dentara este acela de a oferi pacientilor servicii medicale stomatologice de inalta calitate, asigurand permanent mentinerea celor mai inalte standarde profesionale, care includ onestitatea, confidentialitatea si etica.


Numele cabinetului: CMI Dr. CACIULA ANDREIACabinetul este amplasat in orasului Husi, judetul Vaslui pe strada M.Kogalniceanu, spatiul fiind reprezentat de un vechi spatiu comercial renovat si transformat in spatiu medical cu un design si o compartimentare moderne. Este un cabinet de stomatologie privat care ofera pacientilor sai servicii stomatologice de prima calitate, competenta si profesionalismul fiind la cel mai inalt nivel.
Situat in zona centrala a orasului Husi, aceasta locatie beneficiaza de un vad comercial deosebit datorita faptului ca zona este usor accesibila si cabinetul este situat in apropierea Primariei, a Politiei Municipiului Husi, a Scolii nr3 si Lliceului Cuza-Voda, precum si in apropierea Casei de Cultura,. In cadrul cabinetului veti gasi o ambianta calda si o echipa de medici entuziasti gata sa raspunda cu promptitudine si profesionalism nevoilor dumneavoastra.


Cabinetul colaboreaza cu o echipa de profesionisti ce include specialisti din toate specialitatile de medicina dentara: stomatologie generala, estetica dentara, chirurgie orala, ortodontie, endodontie, stomatologie pediatrica si parodontologie. Astfel, pacientii vor beneficia de servicii stomatologice generale si de specialitate, de cea mai buna calitate, care va vor ajuta la imbunatatirea si mentinerea sanatatii dintilor dumneavostra. Fiecare tratament si tehnica utilizata in cabinet se desfasoara dupa o conduita riguroasa de igiena, iar dotarile cabinetului sunt de ultima generatie, permitand tratamente medicale si estetice de o inalta calitate.Analiza de piata, servicii si analiza segmentelor de piata:


Datele demografice ale orasului Husi evidentiaza faptul ca in aceasta zona exista 7 cabinete stomatologice cu 10 medici la cei 30000 locuitori. Acest lucru pozitiveaza locatia aleasa pentru cabinet.

In urma analizei de piata s-a observat ca in zona CENTRU sunt deschise mai putine cabinete dentare decat in celelalte zone ale orasului Husi, indicele de asigurare a populatiei cu medici stomatologi sugereaza ca spre deosebire de celelate zone, in zona CENTRU se mai pot deschide cabinete stomatologice.PASII SI ACTELE NECESARE INFINTARII UNUI CABINET DE MEDICINA DENTARA:


Cabinetul va fi unul individual, aceasta forma de organizare neavand personalitate juridica distincta ci functioneaza ca persoana fizica fiind forma de exercitare liberala a profesiei medicale.

In cabinetul medical individual isi exercita profesia medicul titular, care poate avea ca salariati ori colaboratori medici sau orice alta categorie de personal (Ordinul 124, art. 2

A. Pentru infiintarea unui cabinet medical individual, prima institutie la care trebuie sa se prezinte medicul solicitant este Colegiul Medicilor din judetul in care isi va afla sediul cabinetul respectiv.


I. Actele necesare la Colegiul Medicilor:

Dovada de detinere a spatiului (comodat, act de vanzare-cumparare, contract de inchiriere, donatie, etc.). Se vor anexa Schita spatiului (cu numerotarea camerelor componente) - copii

Daca spatiul respectiv se afla intr-o locatie unde locuiesc sau isi desfasoara activitatea alte persoane fizice sau juridice este necesar acordul scris al colocatarilor (acordul scris al Asociatiei de locatari, al Conducerii Intreprinderii, etc.) - copie

Autorizatia de libera practica a medicului titular. Cabinetul poate fi avizat numai pentru specialitatile, competentele si supraspecializarile mentionate in aceasta autorizatie - copie

Taxa de avizare: echivalentul in lei a 25 Euro (pentru fiecare specialitate – in cazul in care exista mai multe specialitati), platibil in lei, la cursul zilei, la casieria CMB (conform Dispozitiei de incasare emisa de Departamentul Avizari-Acreditari la depunerea dosarului) + copie dupa chitanta

Dovada achitarii cotizatiei la zi catre CMB - copii

Cerere tip completata in momentul depunerii actelor (modelul se gaseste la CMB).

B.  Registrul comertului -  certificat de inregistrare

C.  Primarie - certificat de urbanism

D.  Directia de sanatate publica – autorizatie sanitara de functionare

E.  Pompieri – marcarea prizelor si prezenta extinctoarelor

F.   Inspectoratul teritorial de munca – act de la divizia de subsante chimice

G. Firma de eletricitate autorizata -  pentru verificarea impamantarii prizelor

H. Firma de prelucare si distrugere a deseurilor biologice - contract

I.    Firma de colectare a gunoiului menejer - contract4.NORME PRIVIND STRUCTURA FUNCTIONALA A CABINETELOR MEDICALE SI A CELOR DE MEDICINA DENTARA:ART. 1

In vederea functionarii, cabinetele medicale si de medicina dentara, infiintate si organizate in conditiile legii, trebuie sa obtina autorizatia sanitara de functionare.


ART. 2

Autorizatia sanitara de functionare a cabinetelor medicale si de medicina dentara se elibereaza de catre autoritatile de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, in baza declaratiei pe propria raspundere a reprezentantului legal al cabinetului, referitoare la asigurarea conformarii la prezentele norme privind structura functionala, normele de igiena si sanatate publica, si se vizeaza anual.


ART. 3

Pentru cabinetele medicale si de medicina dentara infiintate de medici si medici dentisti, organizate in cabinete medicale grupate, asociate, societati civile medicale, societati comerciale cu obiect unic de activitate si avand puncte de lucru aflate in locatii diferite se elibereaza cate o autorizatie sanitara de functionare separata pentru fiecare punct de lucru (cabinet medical si de medicina dentara).


ART. 4

Autorizatia sanitara de functionare se elibereaza la cererea reprezentantului legal al cabinetului medical si de medicina dentara.


ART. 5

Inspectia sanitara de stat judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, verifica periodic respectarea conditiilor igienico-sanitare si a structurii spatiilor functionale prevazute, in functie de profilul de activitate.


ART. 6

(1) Din punctul de vedere al structurii spatiilor cu destinatia de cabinete medicale si de medicina dentara si al circuitelor functionale, autorizatiile sanitare de functionare, eliberate in baza unor reglementari anterioare pentru cabinete medicale si de medicina dentara care si desfasoara activitatea la data prezentului ordin in spatiile respective, si mentin valabilitatea cu respectarea prevederilor prezentelor norme.

(2) Spatiile destinate activitatii cabinetelor medicale si de medicina dentara pot suferi modificari structurale, de circuite si acces la utilitati, in vederea asigurarii unei cat mai bune adaptari functionale, cu respectarea prevederilor legale privind siguranta in constructii si in masura posibilitatilor tehnico-constructive oferite de spatiu. Autoritatile de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, consiliaza reprezentantii legali ai cabinetelor privind circuitele functionale si avizeaza proiectele de modificari.

(3) Cabinetul medical va avea in componenta minima sala de asteptare, grup sanitar, sala de tratamente, cabinet de consultatii propriu-zis si spatii de depozitare.

a) Sala de asteptare se va amenaja astfel incat fiecare loc de sedere sa beneficieze de o suprafata minima de 1/1,5 mp/persoana, in cazul cabinetelor pentru adulti, si 1,5/2 mp/persoana, in cazul cabinetelor pentru copii (inclusiv persoana insotitoare).

b) Cabinetul de consultatii propriu-zis va avea o suprafata minima de 9 mp si acces la o chiuveta racordata la apa curenta, calda si rece.

c) Sala de tratamente, cu o suprafata minima de 9 mp, va fi special amenajata si dotata cu o chiuveta racordata la apa curenta rece si calda.

(4) Cabinetul de medicina dentara va avea in componenta minima sala de asteptare, grup sanitar, spatii de depozitare si cabinet de medicina dentara propriu-zis, in care se desfasoara activitatile de diagnostic clinic si terapeutice; pentru sala de asteptare se aplica prevederile art. 6 alin. (3) lit. a).

a) Cabinetul de medicina dentara propriu-zis poate fi organizat dupa cum urmeaza:

1. in sistem inchis - unitul dentar este amplasat intr-o incapere inchisa;

2. in sistem semideschis - se amplaseaza unul sau mai multe unituri separate de cate un perete sau paravan;

3. in sistem deschis - unit-urile se amplaseaza intr-o incapere, fara a fi separate.

b) Cabinetul de medicina dentara propriu-zis, indiferent de sistemul in care functioneaza (inchis, semideschis sau deschis), va avea alocat pentru fiecare unit de lucru un spatiu de minimum 9 mp.

c) Spatiul in care este amplasat un unit dentar va fi prevazut cu chiuveta cu apa curenta, rece si calda.

(5) 1. Pavimentele, peretii, tavanele si suprafetele de lucru din incaperile in care se desfasoara activitati medicale si de medicina dentara vor fi:

a) lavabile;

b) rezistente la dezinfectante;

c) rezistente la decontaminari radioactive (dupa caz);

d) rezistene la actiunea acizilor (in sali de tratamente, dupa caz);

e) negeneratoare de fibre sau particule care pot ramane suspendate in aer;

f) fara asperitati care sa retina praful.

2. Este interzisa amenajarea de tavane false casetate din materiale microporoase si cu asperitati.

3. Se interzice mochetarea pardoselilor.

(6) In cazul cabinetelor medicale cu 3 sau mai multi medici, care furnizeaza servicii de medicina preventiva in bolile transmisibile, in conditiile in care spatiul permite, se poate organiza un cabinet pentru vaccinari, altul decat sala de tratamente.

(7) In cabinetele in care se efectueaza interventii chirurgicale ce necesita spitalizare de zi/de o zi va fi amenajata o incapere special destinata pentru recuperarea postoperatorie, dotata cu paturi, asigurandu-se o suprafata minima de 7 mp/pat.

(8) Pentru personalul sanitar din cabinetele medicale si de medicina dentara va fi asigurat un spatiu cu destinatie de vestiar; numarul vestiarelor si desemnarea spatiului destinat acestora vor fi in functie de numarul personalului care desfasoara activitate concomitenta.

(9) Incaperile cu profil administrativ vor fi separate de cele in care se desfasoara activitati medicale.

(10) In conditiile respectarii art. 6 alin. (2), cabinetul medical si de medicina dentara va avea un grup sanitar pentru pacienti, cu acces din sala de aseptare, separat de cel destinat personalului sanitar. In cazul cabinetelor medicale si de medicina dentara din mediul rural, acolo unde nu exista posibilitatea racordarii la reteaua publica de canalizare, grupul sanitar va fi racordat la o fosa septica de beton vidanjabila.

(14) Cabinetele medicale si de medicina dentara vor asigura accesul in incinta lor pentru persoanele cu handicap motor, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.


ART. 7

Dotarea minima obligatorie necesara fiecarui cabinet medical si de medicina dentara, in functie de specialitate, va respecta prevederile legale in vigoare.


ART. 8

In scopul efectuarii sterilizarii si pastrarii sterilitatii instrumentarului, dispozitivelor si materialelor sanitare, la organizarea activitatilor propriu-zise de sterilizare, precum si a activitatilor conexe (spalarea, decontaminarea, impachetarea si stocarea) se vor avea in vedere:

a) respectarea circuitelor functionale si utilizarea spatiilor anume desemnate;

b) amplasarea punctului de sterilizare intr-un spatiu adecvat organizarii activitatii de curatare si pregatire pentru sterilizare a instrumentarului si/sau a materialului moale, sterilizarii propriu-zise si depozitarii temporare a materialului sterilizat, respectandu-se principiul separarii materialelor sterile de cele nesterile;

c) utilizarea aparaturii de sterilizare va trebui sa respecte prevederile legale in vigoare privind punerea in functiune a dispozitivelor medicale;

d) in locul de amplasare a aparaturii de sterilizare se vor afisa ciclul de sterilizare, precum si instructiunile de lucru specifice aparatului cu care se face sterilizarea;

e) caietul de sterilizare care atesta efectuarea sterilizarii cuprinde:

- numarul sarjei si continutul pachetelor;

- data si ora de debut si de sfarsit ale ciclului;

- temperatura la care s-a efectuat sterilizarea;

- rezultatele indicatorilor fizico-chimici si biologici;

- numele si semnatura persoanei responsabile cu sterilizarea;

f) cabinetele medicale si de medicina dentara pot asigura sterilizarea instrumentarului, dispozitivelor si materialelor sanitare si pe baza contractelor incheiate cu unitati specializate si autorizate in acest sens.


ART. 9

In scopul asigurarii lantului de frig, cabinetul medical va fi dotat cu:

a) cel putin un frigider cu compartiment de congelare separat, inchis cu usa, precum si cu termometru pentru monitorizarea temperaturii interioare; inregistrarile privind graficele de temperatura ale frigiderului vor fi cuprinse intr-un registru separat;

b) cel putin o geanta izoterma dotata cu termometru - pentru transportul vaccinurilor si un termos pentru eventualitatea transportului unor cantitati mici de vaccin;c) cel putin o geanta izoterma dotata cu termometru - pentru transportul de probe biologice (in cazul in care au loc prelevari de fluide biologice si acestea nu sunt transportate de unitati autorizate in acest sens).


ART. 10

Urmatoarele norme igienico-sanitare sunt obligatorii pentru cabinetele medicale si de medicina dentara, indiferent de profil:

a) asigurarea cu apa potabila;

b) racordarea la reteaua de canalizare a localitatii, astfel incat apele uzate sa nu produca poluarea apei, aerului si solului. Dotarea cabinetelor, in localitatile in care nu exista sisteme publice de canalizare, cu instalatii proprii de colectare a apelor uzate (fose septice de beton vidanjabile);

c) deseurile rezultate in urma activitatilor medicale vor fi colectate, depozitate, evacuate si neutralizate conform prevederilor legale in vigoare;

d) asigurarea unui microclimat corespunzator;

e) asigurarea iluminarii naturale si artificiale necesare desfasurarii in conditii optime a activitatii medicale si de medicina dentara;

f) asigurarea limitarii zgomotului sub normele admise si sau asigurarea protectiei antifonice eficiente in interiorul si in afara cabinetelor;

g) asigurarea cu materiale pentru efectuarea curateniei;

h)asigurarea cu dezinfectante, antiseptice si decontaminante autorizate/inregistrate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide. Folosirea acestora se va face in functie de instructiunile de utilizare, la concentratiile si timpii de utilizare specificati de producator;

i)asigurarea de echipament de protectie specific pentru intregul personal, in conformitate cu legislatia in vigoare;

j)asigurarea instruirii permanente a personalului medicosanitar privind precautiile universale.5. SCHITA CABINETULUI:

Legenda:

1-cabinet 1

2-cabinet 2

3-spatiu depozit

4-grup sanitar pacienti

5-grup sanitar personal

6-receptie

7-sala asteptare

8-sala spalare si sterilizare

9-spatiu depozit

10-laborator rx

11-hol principal

12-vestiar


Accesul in cabinet se face direct din strada si este marcat de firma luminoasa amplasata deasupra zonei de acces. Toate incaperile importante sunt ventilate si iluminate natural. Sala de asteptare de circa 30 mp asigura un spatiu adecvat pentru 8-10 persoane.


Cele doua cabinete stomatologice sunt spatioase (24 mp), bine ventilate si luminate.

Se asigura doua grupuri sanitare unul pentru pacienti cu suprafata de 6 mp avand intrarea direct din holul principal si un grup sanitar pentru personalul medical.


Laboratorul de radiologie dentara are o suprafata de 10 mp iar peretii acestuia sunt izolati corespunzator in vederea protectiei impotriva radiatiilor.


Holul principal care uneste diversele incaperi ale cabinetului este suficient de spatios.


Cabinetul mai dispune si de 2 spatii speciale de depozitare cu suprafata de 10mp respectiv 5,5mp, precum si de un vestiar pentru personal cu suprafata de 4 mp.Caracteristici functionale:


Sala de asteptare si receptie: suprafata = 30 mp

2 x Cabinetele stomatologice: suprafata = 24 mp fiecare

Laboratorul de radiologie: suprafata = 10 mp

O Camera de Spalare si Sterilizare a instrumentarului: suprafata = 20 mp

2 x Grup sanitare: suprafata = 6 mp fiecare

2 x Spatii de depozitare: suprafata = 10mp si 5,5mp

Vestiar medici=4 mp


Schita viitorului cabinet: suprafata totala =200 mp6. DOTARE MINIMA NECESARA:


Dotare sala de asteptare:


scaune tip fotoliu sau canapea pentru minim 8 persoane;

O masa;

Cuier;

TelevizorDotare cabinete propriu-zis:


2 Unituri dentare

Caracteristici:
Functionalitate:
- fibra optica, ceea ce permite vizualizarea optima a dintilor si a partilor moi
- tablou de control clar structurat, cu indicatori de intensitate pentru piese
- doua trepte de iluminare
- control la pedala pentru functiile principale
- monitor LCD pentru afisarea imaginilor surprinse de camera intraorala, dar si pentru radiografiilor digitale.
Ergonomie:
- ideal atat pentru utilizarea la doua maini, cat si la patru maini
- adaptat atat pentru lucrul pe partea dreapta, cat si pe partea stanga, datorita faptului ca scaunul si unitatea de apa se pot roti
Controlul infectiilor:
- componenta integrata de dezinfectare
- toate componentele se pot dezasambla si dezinfecta
- suprafete lucioase, usor de curatat si de dezinfectat
- nu exista contact intre furtunele aspiratoarelor si podea


Dulapuri cu sertare pentru depozitare instrumentar

cabinet

Masa cu scaun

Dulap suspendat

Instrumentar si materiale: 

-de urgenta: tensiometru, stetoscop, glucometru, perfuzor, kit de reanimare.

-de consultatie: tuse de consultatie (60 de truse: oglinzi, sonde, pense), spatule bucale

-de chirurgie dento-alveolara: elevatoare drepte, elevatoare curbe, clesti de maxilar superior si de mandibula (4 tipuri de fiecare), chiurete drepte si curbe, comprese, rulouri, foarfece, portac, ace de sutura, ata de sutura, substante anestezice, ace atraumatice, seringa atraumatica

-de implantologie: aparatura speciala (fiziodispencer, piesa contraunghi), freze chirurgicale, osteotoame, pensa anatomica, trusa de implanturi, portamprente speciale, suprestructuri (bonturi de cicatrizare, bonturi de transfer, bonturi protetice), bisturiu electric, oximetru, aparat de inhalosedare, electrocauter.

-de tratamente endodontice ace Reamers, Hedstrom, Lentullo, Miller, tirre-nerf, Kerr, freze Beutelrock scurte si lungi;

-de detartraj: aparatura ultrasonica, truse Grecey, trapezoidale, secere, chiurete, sonde parodontale.

-de amprenta: portamprente de diferite marimi, bol de cauciuc, spatula, spirtiera, materiale de amprenta: aliginat, siliconi de aditie, spatula pentru malaxat gipsul, cutit pentru ceara;

- freze de diferite forme si de diferite granulatii.

matrice, portmatrice circulare;

- separatoare de dinti Ivory;

- mandrine piesa dreapta si unghi

- materiale pentru obturatii provizorii;

- materiale pentru obturatii fizionomice;

- aliaj de Ag + Hg;

- cimenturi dentare diferite;

- materiale pentru terapia endodontica;

- solutii si pulberi: Walkkoff, clorura de zinc, tricrezol, eugenol;

- substante anestezice injectabile si de contact;

-biomateriale si materiale de osteosinteza

-aparatura LASER

-lampa de albit

Negatoscop

- echipament de protectie (halat, masca, manusi, ochelari).Dotare sala de sterilizare:


Pupinel

Autoclav

Masina de sigilat

Aparat de sterilizat cu ultrasunete

2 x Masa pentru prelucrare instrumentar

Chiuveta.


Dotare laborator RX:


Aparat Rx

Aparat pentru developat filme Rx

Negatoscop


LISTA DE PRETURI PE MANOPERE:  


Cabinetul nostru de medicina dentara va ofera o gama larga de servicii de cea mai buna calitate la preturi avantajoase, oferindu-va urmatoarele tratamente de specialitate:

radiografie dentara retroalveolara si ortopantomografie;

tratamente odontale (tratarea cariilor simple si complicate);

tratamente parodontale (tratarea bolilor gingivale si ale tesutului de sustinere al dintelui);

tratamente protetice (coroane si punti din aliaje nobile si nenobile, semifizionomice sau fizionomice de tip compozit sau ceramica, pe dinti naturali sau pe implante);

proteze partiale si totale (acrilice, scheletate, materiale elastice);

servicii implantologie si chirurgie dento-alveolara

cosmetica dentara: tratamente de albire; fatetari ceramice si de compozit; bijuterii dentare;Consultatie primara

50 RONConsultatie de specialitate-implantologie

100 RON

Model studiu+rx+ghid chirurgical


Detartraj ultrasunete + periaj profesional

150 RON

2 arcade


Fluorizare cu geluri

40 RONSigilare santuri si fosete

60 RONPeriaj Profesional

80 RONTratament Profesional de albire

600 RONTratament Profesional de albire endodontic

350 RON


Prophy jet

50 RON

Bicarbonat de sodiu


Tratamentul hiperesteziei

30 RON

Dinte


Anestezie topica

5 RONAnestezie carpula+ac

10 RONObturatie Provizorie(Gutaperca,ZOE,CIS)

50 RONObturatie Temporara(CIS trat endo)

20 RONObturatie estetica compozit frontali

150 RONObturatie compozit laterali

100 RON

Liner+Baza


Refacere bont BuildIT sau compozit

50 RONRefacere bont BuildIT + 1Fiberpost 1 canal

100 RONRefacere bont BuildIT + 1Fiberpost 2 canal

150 RONRefacere bont BuildIT + 1Fiberpost 3 canal

200 RONCoafaj indirect

100 RONCoafaj direct

100 RONExtirpare vitala Monoradiculari

50 RONExtirpare vitala Pluriradiculari

80 RONTratament canalicular hidroxid de calciu

30 RONObturatie de canal Monoradiculari

50 RONObturatie de canal Pluriradiculari

80 RONRetratament Monoradiculari

80 RONRetratament Pluriradiculari

100 RONPansament calmant,drenaj enodontic

50 RONIndepartare pivot metalic

50-100 RONExtractie monoradiculari

60 RONExtractie pluriradiculari

70 RONExtractie molar de minte

100 RONExtractie dinte mobil

40 RONOdontectomie

300 RONRezectie apicala

300 RONPremolarizare

100 RONDecapusonare

50 RONIncizia abceselor

50 RONRegularizarea crestei alveolare

60 RONFrenoplastie

50 RONFrenectomie

50 RONGingivectomie

30 RON

Dinte


Chiuretaj Subgingival

5 RON

Dinte


Chiuretaj Radicular

50 RON

Dinte


Tratamentul aftelor

20 RONOperatie cu lambou

150 Euro

Osul se plateste separat


Ablatie coroana

10 RON

Element


Slefuire dinte stalp

20 RONAmprenta elastomeri

25 RONAmprenta alginat

20 RONCoroana provizorie tehnica directa40 RONCimentare coroana FOZ

5 RON

Dinte


Cimentare coroana CIS

10 RON

Dinte


Model de studiu

25 RON

Arcada


Echilibrare ocluzala

50 RONRebazare proteza tehnica directa

70 RON

Arcada


Coroana ceramica pe suport de zirconiu

1000 RONCoroana metalo-ceramica pe aur (galvano)

200 EuroCoroana metalo-ceramica total fizionomica

150 EuroCoroana total ceramica

700 RONCoroana metalo-ceramica pe implant

200 EuroInlay/Onlay

370 RONCoroana metalica in punte metalo-ceramica

250 RONCoroana metalo-compozit

250 RONCoroana metalica in punte metalo compozit

150 RONCoroana total metalica

150 RONCoroana acrilica tip Jacket

150 RONProteza partiala

600 RONProteza acrilica

700 RONProteza sheletata

3000 RONProteza acrilica Kemeny

150 RONReparatie proteza acrilica

80-120 RONImplant Alpha-Bio,AB Dental

500-800 EuroSinus lift direct

350 Euro

Osul si membrana se platesc separat


Sinus lift indirect

250 Euro

Osul si membrana se platesc separat


Aditie de os+membrana de colagen

Rx simpla retro-dento alveolara

Ortopantomografie

200 Euro

15 RON

50 RON  1. DETALII ALE AFACERII. COSTURI ESTIMATIVE IN VEDEREA DESCHIDERII CABINETULUI

Spatiul fiind in posesia proprietarului prin contract de vanzare-cumparare, costurile deschiderii cuprind numai achizitionarea echipamentului, instrumentarului, a stocului initial de materiale si costul mobilierului si elementelor de design interior.Preturi estimative conform ofertei Tehnicaldent


Instrumentar si materiale:


Scaun stomatologic: - 2 x 10.000 Euro (Sirona C8+)= 20.000 Euro

Compresor fara ulei pentru 2 unituri: – 978 Euro

4 Seturi de piese (turbina, piesa dreapta, contraunghi): – 4 x 450 Euro

Aparatura pentru sterilizat ( Autoclav Europa B Evo – 3890 Euro; Pupinel 379 Euro, MultiSteril, Aparat de sigilat) = aproximativ 8.000 euro

Materiale consumabile si instrumentar: - 15.000 Euro

Aparatura Rx si izolare laborator Rx– 10.000 Euro

Aparatura Laser – 20. 000 Euro

Alta aparatura: instrumentar implantologie, lampa de albit – 1690 Euro, kit de reanimare – 190 euro, Negatoscoape 3x 141 Euro, Aparat de inhalosedare – 2900 Euro, Oximetru – 430 Euro, bisturiu electronic

Total materiale si instrumentar: - 80. 000 Euro


Mobilier: - 10.000 Euro

Autorizatii si taxe: - 2000 Euro

Alte cheltuieli: - 2000 Euro


In urma calculelor in vederea achizitionarii celor necesare deschiderii cabinetului s-a ajuns la un cost minim estimativ de 100.000 de euro.


Personal:


Echipa medicala este formata din 2 medici dentisti profesionalisiti, 3 asistente de medicina dentara si un radiolog.


Program:

Luni-Vineri : 07:00- 20:00

Sambata si Duminica : deschis doar pentru urgente.

Cabinetul ofera si servicii de urgenta dar numai la cererea pacientului.

Strategii de marketing:

Ca strategii de marketing, cabinetul va fi promovat in brosuri de specialitate, se va realiza o pagina web a cabinetului.Vom oferi de asemenea pacientilor posibilitatea de plata esalonata – in rate – a serviciilor stomatologice.


  1. Concluzii

  • In urma analizei de piata s-a constatat necesitatea deschiderii unui nou cabinet dentar in zona centrala a orasului Husi.
  • Costul estimativ al cabinetului este de 100.000 Euro.
  • Eficienta si rapiditate in stabilirea unui diagnostic corect si complet prin plasarea unui laborator de Radiologie in incinta cabinetului, precum si realizarea unor tratamente stomatologice complete si la cele mai inalte standarde prin achizitionarea de aparatura medicala si instrumentar de cea mai buna calitate si totodata prin colaborarea cu medici specialisti in diverse domenii (chirurgie dento-alveolara si implantologie, parodontologie, radiologie).

BIBLIOGRAFIE:


www.tehnicaldent.ro

www.dental-lmd.ro

www.medimex.ro

www.monitoruloficial.ro

www.cmdis.ro

www.dentotal.ro

reviste de specialitate stomatologica si tehnica dentara;
loading...


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }