QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Disfunctiile glandelor sudoripare - tratament naturist

Disfunctiile glandelor sudoripare - tratament naturist


Reprezinta o tulburare nu numai neplacuta, ci si una medicala grava. Glandele sudoripare sunt cele care formeaza sudoa­rea si au rol atat de excretie, cat si de termoreglare a organismului. Disfunctiile pot fi de scadere a secretiei glandelor, dar si de hipersecretie.


Fitoterapie

Plante sudoripare sunt florile de soc, radacina de brusture, florile de tei si rizomii de pir.
Infuziile de flori de tei si de soc - se prepara din 2 lingurite de planta la o cana cu apa fierbinte. Lichidul se bea fierbinte, pana la cantitatea de 500 ml pe zi.

Rizomii de pir - se face infuzie sau decoct, cu o lingurita la cana, aceasta planta fiind recunoscuta mai ales pentru continutul sau bogat in zaharuri, saruri de potasiu si siliciu.

Infuzia de frunze de nuc - preparata din o lingurita de planta la o cana cu apa. Se beau doua cani pe zi, din ceaiul putin indulcit. Puteti adauga pentru acest ceai si o jumatate de lingurita de salvie.


Bai

Foarte eficiente sunt sedintele de sauna, cu o durata de 15 minute, nu mai dese de trei pe saptamana.

Acasa puteti face o baie de abur, in camera de baie, unde temperatura aerului trebuie sa fie intre 38 si 45 de grade. Dupa expunerea la vaporii de apa puteti face un dus de 1-2 minute.

Baile generale facute cu frunze de nuc reprezinta un alt remediu al hipertranspiratiei. Puteti adauga in apa de baie fie un ceai concentrat (4 lingurite de planta la o cana cu apa), fie chiar 5-6 linguri de palnta uscata si maruntita. Pentru transpiratiile execive ale mainilor si picioarelor puteti face bai locale cu aceeasi formula.

Alte remedii:

Unguent din frunze de nuc - macerati 15 g frunze maruntite in 100 g ulei de floarea-soarelui, la temperatura camerei. Dupa 7 zile, vasul in care se afla acest amestec se pune pe baie de apa in fierbere si se lasa timp de trei ore. Se strecoara lichidul prin tifon, se adauga 15 g ceara de albine si se pune din nou pe baia de abur pentru 30 de minute. Se ia de pe foc si se amesteca pana la racire. Aceast unguent se aplica pe zonele in care transpiratia este abundenta, o data pe zi, de preferat seara.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }