QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Despre baschetul clujean

Despre baschetul clujean


In anul 1945 jocul de baschet este practicat in liceele diin Cluj: N. Balcescu,  G. Baritiu, E. Racovita, S. Brassai, Gh. Sincai.

In anul 1948 au loc competitii demonstrative de baschet cu participarea unor asociatii sportive muncitoresti: Iris, Ciocanul si studentesti: Medicina, Chimia, Politehnica si Agronomia.

In toamna anului 1955 se manifesta un interes crescand in practicarea jocului de baschet in randul tineretului scolar, prin infiintarea sectiilor de baschet la Scoala Sportiva de elevi ( actualul Club Sportiv Scolar ,,Viitorul") si Liceul cu program Sportiv ( Liceu ,,Nicolae Balcescu").Pe parcursul anilor CSS ,,Viitorul" devine atat la juniori cat si la junioare o pepeniera a baschetului clujean, prin numeroasele titluri de campioni nationali, dar si prin promovarea unor jucatori reprezentativi pentru baschetul romanesc.

Clubul Stiinta Cluj ( actualul Universitatea Cluj-Napoca) finalizeaza instruirea baschetbalistilor juniori la un nivel calitativ superior prin cadrul organizatoric, brandul clubului, valoarea tehnicienilor si preocuparile privind realizarea profesionala a componentilor echipei ( profesor-antrenor, medici, ingineri, juristi).

In ultimii ani apar scoli private de baschet la copii si juniori, acestea prin performantele realizate dovedind interesul specialistilor pentru viitorul baschetului juvenil clujean. De subliniat ca interesul pentru baschetul clujean, pentru traditia lui in randul spectatorilor, fac ca la jocurile din Sala Sporturilor sa fie prezenti 2000-3000 spectatori, buni cunoscatori ai spectacolului sportiv.Verificati- va cunostintele


Cine a inventat baschetul? Motivatia aparitiei lui si principalele reguli stabilite de inventator.

Cand a avut loc prima demonstratie de baschet in Romania? Dar primele campionate?

Care sunt primele locatii ale practicarii jocului de baschet in Cluj-Napoca si anul aparitiei lui?

Motivati cauzalitatea traditiei baschetului clujean.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }