QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente medicina

Caracteristicile jocului de handbalCARACTERISTICILE JOCULUI DE HANDBAL


Handbalul este un joc colectiv care se desfasoara in alergare, uneori in cea mai mare viteza, ceea ce imprima jocului un caracter dinamic. El poate fi considerat ca o sinteza fericita a deprinderilor motrice de baza ale omului, ca alergarea, saritura, prinderea si aruncarea, ceea ce confera handbalului, pe langa atributele sale sportive de joc de echipa practicat in competitii, si atributele de mijloc al educatiei fizice si de sport complementar cu influente pozitive asupra pregatirii fizice a sportivilor din alte ramuri.Datorita faptului ca majoritatea procedeelor tehnice sunt executate cu mana, jocul de handbal poate fi invatat si practicat cu usurinta chiar de indivizi fara o pregatire speciala indelungata. Din acest motiv poate fi organizat in intreprinderi, institutii, unitati militare, facultati si cu deosebire in scoli, fiind un joc cu influente pozitive asupra motricitatii, cat si asupra psihicului celor care-l practica. Prin reusita actiunilor de atac, da satisfactie imediata incepatorilor, care se simt astfel atrasi spre practicarea lui regulata.

Are o tehnica simpla si usor de invatat pentru a fi practicat ca sport de masa, in scop recreativ sau ca mijloc de educatie fizica. Pe langa miscarile simple si naturale, mai apar in joc si o serie de alte miscari mai complicate cum sunt fentele, schimbarile de directie sau cele specifice jocului de aparare. Toate acestea au o mare influenta asupra motricitatii si contribuie la dezvoltarea fizica armonioasa.

Jocul de handbal este accesibil tuturor, caci el poate fi practicat de copii si tineri de ambele sexe, barbati si femei si chiar de oameni de varsta mai inaintata. Regulamentul de joc cuprinde reguli putine, simple si usor de inteles. Aplicarea lor in joc se face cu usurinta chiar in primele lectii tinute cu incepatorii. Materialele, echipamentul si instalatiile necesare sunt simple si nu chiar asa de costisitoare.

Cu toate ca handbalul este un joc sportiv in care contactul corporal este admis, pericolul de accidente este redus in cazul in care se respecta regulile de joc si partenerul de intrecere.

Pentru obtinerea rezultatelor mari, este necesara practicarea lui in cadrul unor colective sportive in care munca de instruire trebuie sa fie bine planificata, bine organizata si desfasurata pe baze stiintifice.

Drumul spre culmile maiestriei sportive este greu, cere multa munca si o pregatire foarte atenta si mai ales continua.

Totusi, atingerea maiestriei se face mai repede decat in alte jocuri sportive.

Jocul modern, avansat, se desfasoara in plina viteza, in ritm sustinut, ceea ce presupune depunerea unor eforturi fizice foarte mari. Pe langa viteza de executie, de deplasare si de reactie, a rezistentei fizice specifice, a indemanarii in executarea fentelor si schimbarilor de directie, pe langa mobilitatea generala si supletea necesare executarii celor mai complicate miscari, a fortei de aruncare, a coordonarii si echilibrului, mai este necesar sa fie cultivat si simtul mingii, care da siguranta in prindere, aruncare, in precizia paselor si aruncarilor la poarta.

Procedeele tehnice, numeroase si variate, trebuie sa fie insusite astfel incat sa poata fi aplicate in joc in conditii de viteza si lupta cu adversarul.

Combinatiile tactice in atac desfasurate in viteza sub forma unor actiuni variate, pline de subtilitate si neprevazut, ca si contramasurile luate de aparatori necesita o pregatire tehnico-tactica complexa, precum si dezvoltarea calitatilor intelectuale de gandire, de anticipatie.

Fiind un joc sportiv relativ tanar, handbalul cunoaste o necontenita dezvoltare la fiecare mare competitie internationala, tezaurul tehnico-tactic al jocului se imbogateste cu noi elemente, ceea ce demonstreaza ca are inca frumoase perspective si ca este departe de vremea unei stabilizari depline.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }