QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Anemia precoce a prematuruluiAnemia precoce a prematurului


Etiopatogenie: - nivelul Hb din sangele venos al cordonului atat la nou-nascutul la termen, cat si la prematur este foarte inalt (19-21g%). La toti nou-nascutii exista o scadere rapida in primele saptamani de viata: din cauza saturatiei mari cu oxigen a sangelui la nou-nascutul cu functie pulmonara buna, nivelul eritropoietinei scade. Hb circulanta scade cu 1% in fiecare zi, cu o rata care depinde si de viteza cresterii in greutate. Cum viteza cresterii in greutate este mai mare la prematuri, apare o scadere exagerata a Hb. Pe langa scaderea eritropoietinei (datorita relativei hiperoxii), exista o crestere a volumului sanguin, paralela cu greutatea care duce la o hemodilutie fiziologica.Este o anemie normocroma. Prematurul are la 6-8 sapt. o concentratie de Hb de aprox. 8g% .

Vindecarea se produce cand maduva incepe sa raspunda la nivelul scazut de oxigenare al tesuturilor (hipoxia anemica). Cresterea continua cu rapiditate, incat aceasta crestere a concentratiei de Hb este lenta. Vindecarea este posibila, daca exista depozite corespunzatoare de Fe, dupa 6-8 sapt. aceasta anemie nu necesita tratament cu Fe; cand se asociaza cu o infectie sau hemoragie, este indicata transfuzia de sange.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }