QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

AmniosulAMNIOSUL


Cavitatea amniotica se formeaza timpuriu. Temporar prin formarea canalului neurenteric cavitatea amniotica comunica cu sacul vitelin lichidul amniotic putand trece in acesta. Initial cavitatea amniotica este mai mica decat sacul vitelin definitiv datorita diferentelor de crestere a celulelor celor doua. Prin formarea mezoblastului extraembrionar si aparitia in interiorul sau a celomului extraembrionar amniosul se desprinde de corion cu exceptia partii caudale a amniosului si a discului embrionar unde se afla pediculul de fixatie. Suprafata exterioara a amniosului in partea libera opusa pediculului de fixatie va fi invelita de mezoblastul extraembrionar. Pe masura ce amniosuol se expansioneaza liber prin crestere si acumulare de lichid celomul extraembrionar diminueaza iar in cele din urma celomul dispare si se produce fuziunea peretelui extern al amniosului cu trofoblastul mai exact cu citotrofoblastul. In saptamana a 7-a amniosul depaseste mult volumul sacului vitelin definitiv care descreste in continuare. Acesta nu patrunde niciodata in cavitatea amniotica ramanand un diverticul langa locul de implantare a cordonului ombilical in placenta. Celulele epiteliului amniotic numite si amnioblaste sunt initial plate iar in citoplasma contin granule de glicogen si elemente lipidice. Ulterior celulele epiteliului amniotic se diferentiaza in cubice, sau de tip fibrilar, altele contin in cantitate mare reticul endoplasmatic Golgi bogat iar la polul dinspre cavitatea amniotica prezinta microvili. Celulele sunt legate intre ele prin desmozomi, sunt asezate pe o membrana bazala care la randul ei sta pe un strat conjunctiv derivat din mezenchimul somatopleural. S-a demonstrat o pronuntata activitate selectiva de transport prin peretele amniotic. De asemenea in peretele amniosului apar si terminatii nervoale.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }