QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Afectiuni ale sangeluliui si organelor hematoformatoare - reflexoterapie

AFECTIUNI ALE SANGELULIUI SI ORGANELOR HEMATOFORMATOARE - REFLEXOTERAPIE


Anemiile


In cazul anemiilor scade cantitatea globulelor rosii, cantitatea de hemoglobina si a hematocritului. Cauzele pot fi multiple: hemoragii acute, infectii, cancer, sarcina, lipsa fierului din alimente si cauze hemofilitice. Simptome sunt culoarea usor albastruie a pielii, racirea extremitatilor, tahicardie si uneori stari de lipotimie (pierderea cunostintei).Tratamentul reflexoterapeutic trebuie sa aiba in vedere cauzele ce au produs boala, dar in principiu va stimula zonele ficatului, splinei, suprarenalelor si intestinului gros, cu o frecventa de 3 ori pe saptamana.

Importante sunt si consumul de sucuri din morcovi si sfecla rosie, drojdia de bere, infuziile de urzici, de cretisoara si de turita mare.


Leucemia


Este o afectiune provocata de multiplicarea exagerata a leucocitelor fiind de mai multe feluri in functie de leucocitele care o determina. Semnele incipiente ale bolii nu sunt caracteristice si constau in dureri articulare, inapetenta, oboseala, ducand mai tarziu lasangerari ale gingiilor, infectii, splenomegalie, marirea ganglionilor limfatici, jena abdominala, paloare, ameteala, slabire.

De precizat ca tratamentul reflexoterapeutic nu duce la vindecarea acestei afectiuni, ci la ameliorarea si stoparea evolutiei ei. Zonele interesate sunt cele din cazul anemiilor plus zonele limfatice si sangvine. Sedintele se recomanda zilnic.

Terapiile naturiste sustin ca adjuvant este consumul de votca sau algol de 40 de grade cu picaturi de fiere de la animale salbatice.


Adenopatiile


Definesc afectiuni ale ganglionilor limfatici avand ca principal simptom cresterea lor in volum. Cauzele sunt multiple, iar localizarea poate fi regionala sau generala.

Pentru ca tratamentul reflexoterapeutic sa dea rezultate este descoperirea cauzelor si insistenta masari punctelor rinichilor, suprarenalelor, limfaticelor, splinei si ale organelor in cauza. Sedintele se vor face de doua trei ori pe zi pana la retragerea inflamatiilor.Pentru curatirea sistemului limfatic se recomanda consumul de sucuri proaspete din citrice si un ceai combinat de coada calului, galbenele, tataneasa, coada soricelului.


Splenomegalia


Reprezinta marirea splinei ce se datoreaza afectiunilor infectioase, leucemiilor si celor hepatice.

Pentru a restabilii volumul splinei prin reflexoterapie insistam asupra splinei, ficatului, pancreasului, intestinului gros si a zonelor limfatice si sangvine. Splina revine la volum normal dupa circa 20-25 sedinte efectuate zilnic sau la doua zile.


Apendicita

Este inflamarea apendicelui cecal,ce se manifesta prin: dureri sub forma de arsura in fosa iliaca dreapta dupa efort, mers sau la 5-6 ore dupa mese, greturi matinale, sau postalimentare, varsaturi si diaree ce alterneaza cu constipatii.

Prin reflexoterapie se urmareste decongestionarea apendicelui inflamat si reluarea normala a circulatiei sangvine in zona respectiva.

Sunt necesare 6-10 sedinte efectuate de doua trei ori pe zi.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }