QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente medicina

Afectiuni ale aparatului respirator - reflexoterapieAFECTIUNI ALE APARATULUI RESPIRATOR - REFLEXOTERAPIE


Simplele raceli si guturaiul


Se trateaza activand punctele corespunzatoare: nasului, sinusurilor, laringe, limfelor, valvulei ileo-cecale, rinichilor si suprarenalelor.

Se recomanda in acelasi timp bai fierbinti cu mula sare grunjoasa si invelirea apoi intr-un cearsaf de bumbac, ceaiuri calde, multa miere si sucuri proaspete de fructe si legume, precum si inhalatii cu ceai de musetel sau apa cu sare.
Tusea si stranutul

Sunt mecanisme de respingere ale sistemului respirator, impotriva virusilor, bacteriilor si

micile particule de praf sau polen, acestea fiind expulzate odata cu tusea sau stranutul.

Reflexoterapia se adreseaza intregului aparat respirator si sistemului imunitar, dar nu

faciliteaza combaterea lor ci favorizeaza eliminarile mai rapide si deci vindecarea si

disparitia lor.


Laringita


Este inflamatia laringiana, data frecvent de cauze virale, urmata de o inflamatie secundara, bacteriana.

Pe langa masarea zonelor laringelui se recomanda si actiunea asupra sistemului limfatic superior si a suprarenalelor

Se poate combina cu miere de albina, ceaiuri calde si multa vitamina C.


Bronsita acuta si cronica


Este o boala inflamatorie progresiva, datorata expunerii la factori iritanti (umezitate). Membranele mucoase sunt lezate, determinand umflarea si secretia de fluide. Activitatea redusa a cililor, permite colectarea in exces a mucusului, apar greutatii in respiratie, bacteriile pot infecta mucusul stagnat, transformandu-l in puroi. Se manifesta prin tuse prelungita (de cel putin 3 luni pe an), timp de cel putin 2 ani.

Tratamentul reflexogen vizeaza combaterea infectiei, a hipersecretiei, spasmului si edemului bronsic. Trebuie masate insistent zonele:plamanilor si bronhiilor (acestea fiind foarte sensibile si dureroase), laringelui si traheii paratiroidelor si suprarenalelor, si zona limfatica (corp superior). In cazul bronsitelor acute masajul se face de doua trei ori pe zi timp de o saptamana iar in cele cronice, se recomanda 20 30 de sedinte, una in fiecare zi.

Concomitent se pot lua ceaiuri si siropuri expectorante (din rasina de brad, infuzie de cimbru, patlagina, podbal soc), inhalatii (dintr-un decoct de frunze podbal), etc.


Astmul bronsic


Este determinat de obstructia bronsica, prin edem, hipersecretie sau dop de mucus, si se manifesta prin dispnee senzatii de lipsa de aer si in crize dificultati in expiratie. Simptomele se acutizeaza in prezenta unui factor alergen, si mai ales in timpul noptii.

Reflexoterapia vizeaza mai ales zonele corespondente: plamanilor si bronhiilor (urmarind descongestionarea si fluidizarea lichidului bronsic), paratiroidele (pentru declansarea de calciu), suprarenalele (pentru a elibera cortizon si adrenalina), traseul renal (pentru eliberarea produsilor toxici).

Se pot combina cu consumul de: suc de lamaie cu usturoi pisat, lapte de capra fiert cu flori de frunze de pastarnac, ceaiuri de radacina de iarba-mare sau din frunze de in, precum si cu baia spaniola (imbracarea intr-o camasa lunga de in sau canepa ce a fost muiata intr-o fiertura de paie de ovaz sau scuturatura de fan si acoperit bine se sta asa cam doua trei ore)


Emfizemul


Este corelat cu fumul, si cu alti factori de poluare, care stimuleaza eliberarea enzimelor, din celulele mastocite, din plamani, permitand ca enzimele respective, sa digere peretii alveolari, generand mari cavitatii. In felul acesta suprafata activa a plamanului scade, determinand reducerea oxigenarii sangelui. Respiratia este extrem de ingreunata pacienti de acest gen gafaind la ori ce mic efort, iar inima este supusa unui efort crescut.

Reflexoterapia isi propune o ameliorare a infectiei si o imbunatatire a respiratiei prin masaj insistent asupra;plamanilor si bronhiilor, inimi sistemului limfatic,glandele suprarenale pentru secretia de cortizon.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }