QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente mecanica

Instalatia de aprindereINSTALATIA DE APRINDERE

Instalația de aprindere este instalația auxiliara a motorului cu aprindere prin scanteie care ridica tensiunea dintre electrozii bujiei la nivelul la care se produce scateia electrica capabila sa aprinda amestecul carburant de benzina și aer din interiorul cilindrului.

Clasificare

  • Instalație de aprindere cu magnetou
  • Instalație de aprindere cu acumulatoare
  • Instalație de aprindere electronica
  • Instalație de aprindere electrostatica

1 Instalatia de aprindere cu acumulator , bobina de inductie si ruptor-disrtribuitorEchipamentul de aprindere al automobilului serveste pentru producerea, intr-un anumit moment, scanteilor electrice necesare aprinderii amestecului combustibilului din cilindri motorului. La motoare cu carburator, dupa aspiratia si comprimarea amestecului carburant in cilindru, amestecul carburant este aprins de o scanteie electrica produsa de bujie. Pentru producerea scanteii intre electrozii bujiei nu este suficienta o tensiune de 6 sau 12V respectiv tensiunea pe care o are bateria, scanteia nu se poate produce decat daca bujia este alimentata cu tensiune de 15 000- 20 000. Pentru a se produce o tensiune atat de puternica este nevoie de un ansamblu de piese care lucreaza impreuna si care transforma curentul electric de joasa tensiune in curent de inalta tensiune. In sistemul de aprindere prin scanteie cu baterie-bobina, prin intermediul unui transformator de tensiune denumit bobina de inductie ce transforma curentul de joasa tensiune, provenit de la bateria de acumulare, in curent de inalta tensiune necesar producerii scanteii intre electrozii bujiei. In afara de acest sistem mai exista aprindere electrica cu intalnita mai rar la autoturisme. Instalatia de aprindere prin bateri-bobina care are doua circuite si anume circuitul primar, prin care trece curentul de joasa tensiune si circuitul secundar, prin care trece curentul de inalta tensiune. Curentul este dat de bateria de 12V. Cand se inchide contactul cu cheia in bobina de inductie intra curent prin circuitul de joasa tensiune care ajunge la suport cand contactele platinelor (contact fix si contact mobil) sunt inchise nu se produce curent de inalta tensiune , cand o cama deschide contactele platinilor in infasurarea secundara se induce un curent de inalta tensiune care ajunge la rotorul distribuitorului apoi prin fise ajunge la bujie, care dau scanteie si aprind amestecul carburant din cilindru. Instalatia de aprindere este formata din: Baterie, bobina de inductie care are doua infasurari; infasurarea primara si infasurare secundara de inalta tensiune, alternator, suport-distribuitor format din suport care are axul cu came, ciocanele si contactul fix si distribuitorul cu contactele laterale in capac, in exterior are capsula vacumatica si condensatorul, regulatorul centrifugal si bujiile care sunt montate in chiulasa.


Instalatia de aprindere  electronica integral

Constructia. Instalatia se compune din: ruptorul-distribuitor-1 cu efect inductive electromagnetic (deci nu are contacte ca la delcloul obisnuit), boina de inductie 2, de inalta performanta, modulul electronic 4, turomentru de control 5, si contact general 3, de conectare a instalatiei la bateria de acumulatoarae 6.

Principiul de functioanere. La antrenarea motorului termic, curentul electric furnizat de bacteria de acumulatoare trece prin infasurarea primara a bobinei de inductie 2 la modulul electronic de comanda 4. Simultan cu antrenarea motorului termic este rotit si ruptorul a) (de catre ruptorul-distribuitor 1), care prin efectul inductive electromabnetic alimenteaza blocul electronic 4 cu un current electric de comanda si face ca in bobina de inductie sa se induca un current de inalta tensiune ( peste 18 kv). Acesta, prin distribuitorul b), este trimis la bujiile motorului, 7; sisele de conducere a curentului de la distribuitor sunt astfel montate, incat sa asigure ordinea de aprindere 1-4-3-2Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }