QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate marketing

Planificarea Relatiilor Publice

Planificarea Relatiilor Publice


Planificarea unei campanii de relatii publice este similara cu planificarea unei campanii publicitare. Planul trebuie sa fie complementar strategiilor publicitare si de marketing astfel incat banca sa comunice cu o voce unica, clara cu publicul sau. Planul trebuie sa identifice categoriile cele mai importante ale publicului, activitatile cele mai potrivite de comunicare a intereselor bancii. Pe langa identificarea segmentelor tinta de consumatori, planul de relatii publice trebuie sa specifice si principalele obiective ale campaniei.
Analiza SWOT. Un plan de relatii publice incepe cu o cercetare fundamentala a situatiei in cauza. Analiza SWOT – identificarea punctelor forte, a celor slabe, a oprtunitatilor si pericolelor pietei, creaza premisele intelegerii problemelor de comunicatie. Intelegerea naturii problemelor face mai simpla stabilirea obiectivelor, a audientei tinta asupra careia se vor canaliza eforturile campaniei de relatii publice.

Obiective si strategii. O multitudine de obiective pot sta la baza planului de relatii publice, iar banca poate folosi multiple strategii de aplicare a planului. In general obiectivele sunt destinate de a aduce schimbari in cunostintele, atitudinea si comportamentul celor care vin in contact cu banca si produsele/serviciile sale. Ele se concentreaza pe crearea de credibilitate, pe livrarea informatiilor si pe construirea unei imagini pozitive. Asa cum explica Bettinghaus si Cody, scopul final al unei comunicatii persuasive este schimbarea comportamentului clientilor, ceea ce este greu de realizat. Inainte de a schimba comportamentul, efortul relatiilor publice trebuie sa se concentreze pe schimbarea convingerilor, atitudinii si chiar a sentimentelor pentru banca.


Obiectivele planului de relatii publice al unei banci pot fi:

• Crearea imaginii de marca

• Formarea sau redefinirea reputatiei bancii

• Pozitionarea sau repozitionarea bancii

• Introducerea bancii pe o noua piata• Lansarea unui nou serviciu

• Crearea de stiri legate de banca

• Acordarea de informatii

• Schimbarea atitudinei, opiniilor si comportamentului publicului, fata de banca

• Crearea unor relatii strinse cu angajatii, actionarii, comunitatea financiara, guvern si media

• Crearea unor inalte nivele de satisfactie pentru public

• Crearea unui entuziasm pe piata bancara

• Crearea “zvonurilor” pozitive – comunicarea prin viu grai

• Implicarea publicului impreuna cu banca la evenimente speciale

• Asocierea numelui bancii cu cauze nobile

Cercetarea trebuie utilizata de banca atat in faza de planificare, implementare cat si in cea de control a efortului de relatii publice. Institutul pentru Relatii Publice din SUA a dezvoltat o serie de standarde de masurare a eficientei campaniei de relatii publice. (A se vedea de exemplu www.instituteforpr.com/measurement_tree.phtml) Cercetarile folosesc atat surse primare cat si surse secundare de date. Efortul de relatii publice poate deasemeni sa inceapa printr-o cercetare formala de fond numita auditul comunicatiei.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }