QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate marketing

Obiectivele comunicarii

Obiectivele comunicariiObiectivele comunicarii, care ajuta realizarea obiectivelor marketingului, sunt: a face cunoscut faptul ca un anume produs, o anume marca exista, care sunt caracteristicile, unde pot fi gasite, la ce pret; a convinge de necesitatea cumpararii unui produs prin diverse argumente (publicitate denotativa); a induce dorinta cumpararii unui produs (publicitate conotativa). Altfel spus, a convinge potentialul client, a-l incita sa-si modifice atitudinile intr-un sens favorabil, sa ajunga la comportamentul pozitiv vizat, cumpararea.Obiectivele trebuie sa fie exprimate in termeni precisi, sa fie cuantificabile, sa se preteze la evaluare, chiar la masurare, in ceea ce priveste impactul lor. Iata cateva exemple de obiective:

- crearea imaginii unui nou produs;

- imbunatatirea imaginii unui produs existent;

- sporirea notorietatii marcii de la 25 la 50 %, in fata unui public tinta format din tinere de 20 - 25 de ani;

- impulsionarea clientilor de a utiliza, consuma, cumpara un produs in perioadele de criza a cererii;

- starnirea interesului unui segment de public neexploatat inca;- eliminarea unei frane din calea cumpararii, datorata unei prejudecati.

Exemplele pot continua. Pentru fiecare obiectiv poate fi fixat un termen de realizare, dar acest demers poate fi de multe ori subiectiv, contrazis de realitate. Putem planifica imbunatatirea imaginii pe termen de un an; dar aceasta, ca si fidelizarea clientilor, dureaza uneori ani de zile. Realismul in privinta termenelor de realizare vine, in general, din experienta proprie, dar si din experienta altor firme care s-au confruntat cu aceasta problema.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }