QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate marketing

Proiect cercetare marketingTinand cont si de faptul ca la ei campanile de reducere a cantitatii de resturi menajere este inca la inceput si ca la noi se incearca deja constientizarea populatiei privind aceasta problema, avem sansa de a ne "trezi" inainte de a fi total inecati de gunoaie.

Mai mult decat atat, lunile si anii urmatori vor aduce noi cheltuieli pentru familiile noastre, si este vorba de cheltuieli mari.Costurile pentru salubritate vor suferi o crestere importanta odata cu obligativitatea ca deseurile sa fie depozitate numai in rampe ecologice a caror intretinere necesita investitii financiare deosebite.Fiecaruia dintre noi ii va fi stabilit un pret pentru serviciul de salubritate in functie de cantitatea de gunoi predata. Totusi, exista o rezolvare convenabila pentru aceasta problema: daca vom fi mai atenti la ce aruncam, si vom produce gunoi mai putin, vom plati mai putin.Se pune intrebarea daca populatia brasoveana este constienta de poluarea datorata gunoaielor menajere, daca brasovenii sunt dispusi sa faca ceva in privinta acestui lucru.
Pentru a raspunde acestei intrebari si altora de genul acesta si pentru ca pe zi ce trece gunoiul menajer devine o problema din ce in ce mai importanta pentru societatea in care traim, ne-am propus in aceasta lucrare sa studiem atitudinile, opiniile si intentiile populatiei brasovene cu privire la oportunitatea sortarii gunoiului menajer.
Cap.1 Ipotezele si obiectivele cercetarii


1.1 Ipotezele cercetarii


Pornind de la definirea problemei de cercetat putem formula o serie de ipoteze cu privire la aspectele ce urmeaza a fi cercetate. Odata fixate aceste ipoteze putem transpune problema de marketing in obiective ale cercetarii.

( Majoritatea brasovenilor considera problema sortarii gunoiul menajer foarte importanta, in cadrul unei societati.
( Doar o parte din populatia Brasovului isi sorteaza gunoiul menajer.
( O parte a populatiei brasovene nu cunoaste faptul ca gunoiul menajer poate fi valorificat.
( Majoritatea populatiei Brasovului e constienta de efectele poluarii datorate cantitatilor mari de gunoi menajer.
( Majoritatea populatiei brasovene nu stie ca peste putin timp sortarea gunoiului menajer va deveni obligatorie.
( In Brasov exista persoane care considera ca nu au nici o obligatie individuala legata de sortarea gunoiului menajer.


1.2 Ipotezele statistice


H0: Cel mult 30% din populatia Brasovului isi sorteaza gunoiul menajer.
H1: Mai mult de 30% din populatia Brasovului isi sorteaza gunoiul menajer.

H0: Diferitele nivele de varsta nu exercita o influenta semnificativa asupra activitatii de sortare a gunoiului menajer de catre populatia brasoveana.
H1: Diferitele nivele de varsta au o influenta semnificativa asupra activitatii de sortare a gunoiului menajer de catre populatia brasoveana.

H0: Exista legatura intre nivelul de educatie al populatiei brasovene si sortarea gunoiului menajer.
H1: Nu exista legatura intre nivelul de educatie al populatiei brasovene si sortarea gunoiului menajer.

H0: Cel mult 50% din populatia brasoveana cunoaste faptul ca gunoiul menajer poate fi valorificat.
H1: Mai mult de 50% din populatia brasoveana cunoaste faptul ca gunoiul menajer poate fi valorificat.

H0: Cel mult 60% din populatia Brasovului e constienta de efectele poluarii datorate cantitatilor mari de gunoi menajer.
H1: Mai mult de 60% din populatia Brasovului e constienta de efectele poluarii datorate cantitatilor mari de gunoi menajer.

1.3 Obiectivele cercetarii

Aspecte de bazaIntrebarile cercetatoruluiObiectivele cercetarii1. Opinii ale populatiei brasovene in legatura cu oportunitatea sortarii gunoiului menajer.1.Cum apreciaza brasovenii oportunitatea sortarii gunoiului menajer?
2. Isi sorteaza populatia brasovena gunoiul menajer?
1. Cunoasterea opiniilor brasovenilor in legatura cu sortarea gunoiului menajer.
2. Determinarea proportiei in care brasovenii isi sorteaza gunoiul menajer.
3. Identificarea motivelor pentru care unele persoane nu-si sorteaza gunoiul menajer.2. Atitudinea brasovenilor fata de importanta sortarii gunoiului menajer.1. In ce masura populatia brasoveana considera importanta sortarea gunoiului menajer
2. Care este atitudinea brasovenilor fata de poluarea datorata gunoaielor menajere?1. Determinarea masurii in care brasovenii considera importanta sortarea gunoiului menajer
2. Cunoasterea atitudinii brasovenilor fata de poluarea datorata gunoaielor menajere.
3. Determinarea celor mai periculoase consecinte ale poluarii mediului datorate cantitatilor mari de gunoi menajer.3. Interesul si implicarea brasovenilor in activitatea de sortare a gunoiului menajer.1. In ce masura se implica brasovenii in activitatea de sortare a gunoiului menajer?
2.Valorifica brasovenii gunoiul menajer?1. Cunoasterea modului in care brasovenii se implica in activitatea de sortare a gunoiului menajer.
2. Determinarea masurii in care brasovenii valorifica gunoiul menajer.4. Caracterizarea populatiei.1.In ce masura varsta, sexul, venitul, profesia influenteaza sortarea gunoiului menajer de catre populatia brasoveana?1. Identificarea populatiei prin varsta, sex, profesie, venit si daca acestea influenteaza oportunitatea sortarii gunoiului menajer.


Cap. 2 Consideratii privind aspectele calitative ale investigatiei


2.1 Tipuri de investigatii calitative, posibile pentru tema de cercetare aleasa.


Cercetarea exploratorie reprezinta un studiu initial, cu nivele diferite de complexitate, menit sa clarifice, sa defineasca si sa identifice aspectele de baza ale unei probleme sau unei oportunitati de marketing.
Modelele de investigatii calitative posibile pentru tema "Atitudini, opinii si intentii ale populatiei brasovene cu privire la oportunitatea sortarii gunoiului menajer" sunt :
Anchetele exploratorii in randul potentialilor subiecti
Utilizarea datelor secundare
Studiile pilot

Anchetele exploratori in randul potentialilor subiecti
Putem folosi "anchetele exploratorii in randul potentialilor subiecti care-si sorteaza gunoiul menajer".

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }