QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate marketing

Noi concepte de marketing

Noi concepte de marketing


In termeni elementari, marketingul te ajuta sa lansezi pe piata cu succes un produs sau un serviciu. Lucrurile nu sunt insa atat de simple la prima vedere, iar astazi cand pietele sunt in continua crestere si competitivitate, o greseala de marketing poate determina falimentul unei afaceri.

In schimb, marketingul bine facut inseamna succes, notorietate, vanzari si profit si care se foloseste tot mai des de noile concepte de marketing despre care voi vorbi mai jos.
Pentru multi producatori, inclusiv romani, o campanie de marketing eficienta reprezinta un lucru deosibit de dificil prin prisma faptului ca trebuie sa existe o viziune foarte clara despre produsul pentru care se deruleaza respectiva campanie. La ora actuala, viziunea despre viitor a multora dintre producatori se reduce la obtinerea de profit si la un volum mare de vanzari, insa mai important este sa stie unde se va pozitiona compania respectiva peste o anumita perioada de timp.

Blog marketing

Orice afacere din orice domeniu poate sa beneficieze de pe urma utilizarii blogurilor pentru a transmite informatii despre produsele si serviciile oferite. Drept urmare, castiga clienti dar si raspunsuri imediate ale acestora legate de ofertele ei. Noile metode de marketing eficient includ crearea unor campanii virale, evenimente concentrate  in jurul clientului, programe si concursuri motivante care sa-i ajute pe acestia sa transmita informatiile mai departe. Specialistii spun ca managementul unei companii poate invata foarte mult citind bloguri. Astfel, poate afla ce spun deopotriva clientii si nonclientii despre afacerea pe care o conduc.

Digital marketing

In urma cu mai bine de zece ani, atat Internetul cat si e-mail-ul erau practic necunoscute si de aceea putin exploatate de publicul roman. In topul investitiilor in Internet, domenii precum finantele, auto, IT, si in ultima perioada distributia au foarte mult de castigat prin digital marketing. O campanie digitala permite o targetare mult mai eficienta decat in cazul utilizarii TV-ului, de exemplu, ca si canal de comunicare. De multe ori o campanie poate contine un element viral ce permite un grad de penetrare foarte ridicat fara costuri suplimentare.Permission marketing

Permission marketing este un concept care presupune din start acordul dat de catre consumator firmelor de publicitate pentru a fi informat. Nu pentru a primi reclame, oferte speciale sau alte informatii de acest gen, ci pentru a primi informatii relevante pentru el, consumatorul final. Mecanismul de functionare pentru permission marketing are doua componente. Una se refera la recrutare, adica la acea parte de atragere a consumatorilor in a se inscrie in programe de comunicare sau loializare. A doua componenta de permission marketing se refera la comunicarea directa si continua si presupune conversatia directa, indiferent de canal – e-mail, SMS, telefon – care este de preferat sa fie avizata si relevanta.Termenul opus lui „permission marketing” este „interruption marketing”, tacticile de „bombardare” cu prea multe reclame agresive si alte mesaje. In cartea sa, „Permission marketing: Turning Strangers Into Friends, And Friends Into Customers”, Seth Godin, vicepresedinte pentru direct marketing la Yahoo, vorbeste despre programe de marketing eficiente si personalizate. Godin afirma: „Obiectivul Permission Marketing este contactarea clientilor care si-au manifestat interesul in produse sau servicii. In acest fel, se transforma strainii in prieteni si, mai apoi, prietenii in clienti.”[1]Field marketing

Conceptul de field marketing presupune desfasurarea de actiuni de promovare a brandului si, implicit, de crestere a vanzarilor, chiar la punctele de vanzare. In general, cele mai folosite instrumente in field marketing sunt promotia la punctul de vanzare, samplingul, demonstratia de produs – care permit consumatorului sa cunoasca toate caracteristicile functionale ale acestuia. Field marketing-ul poate crea diferenta la punctul de vanzare, fiind stiut faptul ca 70% dintre din decizia de cumparare, este luata la raft.

Pentru ca marketingul sa poata da rezultatele scontate, este foarte important ca acesta sa fie facut cu eficienta si cu constata in mesajul care se transmite consumatorului. Provocarea maxima a fiecarei companii este constructia de brand in timp.
Godin, S., Permission marketing: Turning Strangers Into Friends, And Friends Into Customer,New York, Editura Simon & Schuster, 1999, p.34.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }