QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate marketing

Drepturile cercetatorilor
DREPTURILE CERCETATORILOR


Desi discutiile despre etica in cercetarea de marketing au pus accentul in primul rand pe obligatiile cercetatorilor fata de subiecti si clienti, existat si multe cazuri in care cercetatorii au fost victime ale practicilor neetice ale clientilor.

Cereri excessive: un contract semnat de ambele parti, de obicei enumara obligatiile cercetatorului fata de client. Cu toate acestea, de multe ori clientul exageraeaza cu cerintele fata de cercetator. De exemplu, in contract crcetatorul se angeajeaza sa ii livreze clientului un raport scris, dar clientul poate solicita o prezentare orala pentru a explica rezultatele. Un alt conflict apare atunci cand clientul vrea sa fie facute 'mici' completari la proiect dupa incheierea contractului. De multe ori, clientii nu inteleg de ce aceste 'modificari' nu pot fi incluse fara costuri suplimentare, in special in cazul in care clientul deja a plati o suma mare pentru proiect.
Negarea promisiunilor : o alta problema care poate aparea odata ce proiectul a fost inceput este cea legata de promisunile clientului. De multe ori cercetatorului i se promite aceesul  la anumite date, cum ar fi datele legate de vanzari si costuri. Cu toate acestea, atunci cand vine momentul sa furnizeze astfel de informatii, clientul nu ofera ceea ce a fost initial convenit . Acest aspect face dificila finalizare proiectul asa cum a fost inteles in contractul original, si daca este terminat, concluziile ar fi suspecte fara datele cerute.

Disponibilitate de fonduri: exista o obligatie de a oferi cercetatorilor pentru informatii legate de constrangerile bugetare pentru proiect. Fara astfel de informatii cu privire la disponibilitatea de fonduri, cercetatorul poate sa elaboreze o propunere care  sa nu se incadreze in bugetul maxim al clientului. In acest caz, clientul ar irosi timpul si eforturile cercetatorului fara nici un rezultat optim.

De asemenea o companie care realizeaza o cercetare de marketing are o serie de obligații:

trebuie sa trateze respondentul cu respect și sa nu influențeze, direct sau indirect

raspunsurile sau atitudinea  acestuia ;

trebuie sa asigure intimitate și confidențialitate ;

trebuie sa formuleze declarții bazate pe fapte și trebuie sa onoreze promisiunile facute

respondenților in timplul sau inaintea interviului, atat cele scrise cat și cele verbale;

trebuie sa ofere respondenților dreptul sa refuze sa participle la o cercetare daca exista

șansa ca aceștia sa poata fie identificați, chair daca nu li s-a cerut numele sau adresa ;nu au voie sa foloseasca informațiile pentru a identifica respondentul fara permisiunea

acestuia, excepție facand cei care se ocupa cu controlul datelor culese; daca premisiunea este acordata, intervievatorul trebuie sa o inregistreze, sau chair respondentul, in cazul cercetarilor on-line;

atunci cand realizeaza o cercetare on-line trebuie sa :

protejeze dreptul resondentului la anonimitate ;

nu trebuie sa mai trimita și alte mail-uri celor care au solicitat acest lucru ;

trebuie sa respecte derpturile minorilor specificate in Children s Online Privacy Protection

Act ( COPPA ) : acest act reprezinta o lege federala a Statelor Unite ale Americii care face referire la colectarea online a informatiilor cu caracter personal de catre persoane sau entitati aflate sub jurisdictia Statelor Unite de la copii sub 13 ani ; actul detaliaza ce  trebuie sa conțina politica de confidentialitate, cand si cum trebuie solicitat consimtamantul de la un parinte sau tutore, si responsabilitatile operatorului de a proteja viata privata a copiilor.

trebuie sa respecte dreptul respondentului de a nu mai continua cu interviul, indiferent

de stadiul acestuia, fara a folosi vreo modaliatate de a-l constrange pe acesta sau a-i sugera ca este obligatoriu sa coopereze;
McDaniel I. Gates, Marketing research, Ed John Wiley&Sons,2007,p 48-49
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }