QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente marketing

Cooperarea dintre marketing si desfacereCooperarea dintre marketing si desfacere

In multe intreprinderi legatura organizatorica dintre marketing si desfacere joaca un rol important. In primul rand motivul trebuie cautat in faptul ca in faza orientarii spre vanzare, s-au dezvoltat foarte rapid departamente de desfacere de sine-statatoare; departamentele de marketing de sine-statatoare fondandu-se abia in faza orientarii spre client.In practica se pot observa trei forme de colaborare, respectiv ale reglementarilor organizatorice:

Marketingul si desfacerea sunt unitati organizatorice cu aceleasi drepturi.

Ambele departamente sunt situate pe acelasi nivel ierarhic, cu conducatori de marketing si desfacere de sine-statatori. Departamentul de marketing este responsabil cu punerea la punct a produselor noi, cu cercetarea pietei, cu reclama si altele, pe cand departamentul de desfacere se intereseaza in primul rand de vanzare, service, expediere si logistica. Experienta atesta faptul ca in cazul acestei forme de cooperare se pun multiple probleme desincronizare si suprapuneri, fiecare intreprindere construindu-si 'bariere de departament' conditionate istoric, care au efecte negative asupra prospectarii clientilor. In practica, , ceasta este cea mai des intalnita forma de legatura dintre marketing si desfacere.

Marketingul este subordonat desfacerii

ln cazul acestui tip de organizare este vorba despre o forma dominata de catre desfacere, aceasta detinand o pozitie centrala in intreprindere. Un departament de marketing independent fiinteaza - daca el chiar exista - doar ca o veriga aditionala. Aceasta forma de organizare apare, in primul rand, pe acele piete in care rezolvarile problemelor oferite clientilor rezulta dintr-o stransa legatura cu colaboratorii desfacerii (in domeniul Departamentul pentru Servicii (le Marketing - prelucrare electronica a informatiilor).

Desfacerea este subordonata marketingului

In aceasta forma de organizare desfacere este dominata de marketing, care detine totodata si pozitia centrala in intreprindere. Se poate observa mai ales in intreprinderile pentru care aproprierea de piata si rapida transferare a solutiilor problemelor asupra desfacerii sunt extrem de importante. Chiar daca aceasta forma este destul de rara pe piata, tot mai multe intreprinderi tind spre ea. Doar aceasta forma de organizare indeplineste conditiile pentru un marketing integrat.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }