QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente management

Pregatirea materiala si organizatorica a fabricatiei noilor produsePregatirea materiala si organizatorica a fabricatiei noilor produse


Procesul tehnologic elaborat pentru noile produse necesita achizitionarea unor utilaje din afara, cat si executarea in cadrul intreprinderii de noi masini si utiliaje sau a unor echipamente tehnlogice corespunzatoare, se impune comandarea din timp la furnizori a acestora si aducerea lor in intreprindere la termenele prevazute, precum si realizarea utilajelor si a echipamentelor necesare in sectiile proprii ale intreprinderii.Intr-o serie de cazuri se impune modernizarea utilajulor existente sau adaptarea acestora la noile conditii de fabricatie, ceea ce necesita o programare din timp a executiei acestor lucrari in sectiile proprii de reparatii mecanice sau scularie. In cazul in care trecerea la fabricatia noului produs necesita schimbari organizatorice in sectii prin reamplasari de masini si utilaje, amplasari de noi utilaje, precum si schimbari esentiale de fluxuri tehnologice, efectuarea acestora trebuie realizata in asa fel incat sa se termine la datele calendaristice fixate, fara a se provoca perturbari in fabricarea celorlalte produse ale intreprinderii.Elaborarea, daca este cazul, a unui nou sistem de planificare tehnico-economica si operativ-calendaristica, precum si a sistemului de evidenta corespunzator noilor conditii de fabricatie, incheie activitatea de pregatire a fabricatiei noilor produse.


2.Cai de reducere a duratei de pregatire a productiei.


O cerinta de baza a activitatii de pregatire a fabricatiei noilor produse o constituie reducerea duratei acesteia,deoarece o durata redusa de pregatire asigura punerea la dispozitie a consumatorilor a unor noi produse cu caracteristici superioare si creeaza posibilitati de desfacere sporite, ceea ce ii asigura o competitivitate sporita.

O alta cale de reducere a duratei de pregatire o constituie folosirea pe scara larga a diferitelor subansamble standardizate sau normalizate.

O alta cale de reducere a duratei de pregatire o constituie specializarea pe anumite probleme a proiectantilor si tehnologilor, astfel incat sa poata executa lucrarile cu o competenta maxima.

O cale importanta de reducere a duratei de pregatire a fabricatiei noilor procese si, prin aceasta, a duratei ciclului de cercetare-proiectare-productie o constituie folosirea proiectarii asistate de calculator, care asigura o crestere a productivitatii muncii in proiectare de 5-6 ori.Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }