QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate management

Leadershipul si organizatia

Leadershipul si organizatia


Orice organizatie este pregatita pentru leadership, dar nu neaparat orice manager e pregatit sa faca pasul catre a deveni lider. Leadershipul poate fi considerat parte intrinseca a managementului, din momentul in care managementul devine un proces natural si inspirat, in urma caruia oamenii din jur isi urmaresc obiectivele profesionale din convingere si nu din obligatie. Aceasta „inspiratie' despre care vorbesc se datoreaza provocarii si gradului de atractivitate al misiunii si nu faptului ca oamenii primesc indicatii. Energia organizatiilor conduse de lideri se simte, atmosfera de lucru e dinamica si tonica, iar oamenii au o legatura emotionala si rationala cu locul lor de munca si cu liderul lor, nu doar una pecuniara si de rutina.

Un lider poate atinge aceasta stare prin utilizarea abilitatilor de comunicare interpersonala, astfel incat sa motiveze si sa influenteze oamenii, prin investire de timp in antrenarea si dezvoltarea membrilor echipei si prin demonstrarea valorilor de deschidere, sinceritate, integritate si curaj personal.
Un individ poate fi motivat in mare masura de munca lui, dar complet nesatisfacut de mediul de lucru. Orice imbunatatire a factorilor de insatisfactie imediata o rezolva strict pe termen scurt. Leadershipul trebuie sa duca schimbarea culturala de la viziunea pe termen scurt, de tipul ,,eu platesc, tu executi', la o viziune pe termen lung, caracterizata de inovatie si progres continuu, necesara pentru viitorul organizatiei.

In acest fel, contributia personala a angajatilor adauga valoare si dezvolta atat organizatia, cat si cariera lor. Obiectivele organizationale si individuale trebuie sa fie integrate, astfel incat oamenii sa poata obtine respectul de sine (aflat la loc de cinste in ierarhia nevoilor a lui Maslow) si, in final, sa obtina afirmarea profesionala prin munca. Atunci, motivatia s-ar sustine singura.

Implicarea angajatilor reprezinta gradul lor de dedicatie, atat in plan emotional, cat si intelectual, in vederea indeplinirii sarcinilor, misiunii si viziunii organizatiei. Consider implicarea ca avand un nivel inalt de asumare, moment in care angajatii vor sa faca tot ceea ce pot in beneficiul clientilor interni si externi si al succesului organizatiei, in ansamblu.

Majoritatea oamenilor pe care ii consideram de succes povestesc, invariabil, ca succesul a venit atunci cand au descoperit acel loc, acel domeniu, acel context in care creativitatea lor a putut sa se manifeste, in care activitatea pe care au ajuns sa o desfasoare era exact ceea ce isi doreau sa faca. Pentru toti acestia, banii sunt o consecinta nelipsita din povestile de succes. Ca lider al unor asemenea oameni, motivati mai mult de profesia lor si de evolutia lor profesionala, poti construi mai usor organizatii de succes.

Criza economica globala a adus schimbari in piata si i-a obligat sa reconsidere planurile de dezvoltare si sa se concentreze asupra capitalului activ, managementului costurilor, analiza profitabilitatii si a productivitatii muncii, schimband cu totul ordinea prioritatilor.

Liderii valorosi se adapteaza la schimbarile economice si de mediu, astfel incat organizatia sa supravietuiasca.

Companiile se diferentiaza in termeni de dimensiune, de intentii, de abordare (locala sau globala) si de capacitatea de schimbare, de adaptare pentru viitor - un aspect esential pentru orice companie. Orice organizatie ar trebui sa inceapa sa se pregateasca pentru leadership deoarece aceasta abordare este benefica, indiferent de tipul ei. Ceea ce inteleg eu prin nebunie este sa faci acelasi lucru la fel, in fiecare zi, si sa speri ca maine va fi mai bine. .

Mediul de afaceri se schimba rapid, uneori este dificil sa luam decizii pentru viitor, dar trebuie sa dispunem si de resursele interne necesare pentru a ne adapta la cerintele clientilor nostriUn bun manager stabileste obiective, imputerniceste membrii echipei, le creste motivatia astfel incat sa poata sa activeze la potentialul maxim in cadrul operatiunilor de fiecare zi, asigurand in acest fel pe termen lung viitorul companiei si al fiecaruia dintre noi.

El este cel care stabileste obiective clare pentru fiecare membru al echipei, asculta si comunica eficient.Este important sa fie orientat catre rezultate, punand accentul pe gasirea celei mai bune solutii in domeniul sau de activitate. Atunci cand un manager are rezultate optime si este respectat de echipa sa, in mod evident, calitatea produsului si profitabilitatea vor fi bifate o abordare de leadership are mai multa valoare in prezent deoarece liderii ii pot inspira pe oameni. Un lider se asigura ca a explorat toate oportunitatile care apar si dezvolta toate resursele interne de care dispune pentru a crea in jurul sau o echipa puternica / profesionista.

Un lider bun este la randul lui si un membru al echipei, lucrand in vederea atingerii obiectivului comun, facandu-i pe oameni sa fie entuziasmati de ceea ce fac, provocand si reusind in acelasi timp sa ii inspire pe ceilalti datorita daruirii sale. Totodata, liderul este cel care are capacitatea de a merge mereu in fruntea echipei.

Leadershipul este o functie a managementului, parte constituenta a acestuia si, prin urmare, nu trebuie diferentiat de management. Obiectele vizate de management sunt organizatiile Toate elementele componente ale unei organizatii, precum serviciile si produsele, tehnologiile, rolurile si procesele, personalul, infrastructura, finantarea si bugetarea, dar si relatiile cu elementele din mediu social trebuie administrate, deci necesita management.

Definirea managementului  prin construirea si reducerea complexitatii unei organizatii, prin directionarea proceselor reprezentative si prin a face fata dinamicii acelei organizatii. Pentru a realiza aceste functii de management, multi manageri (adica nu numai top manageri, dar si sefi de departamente, precum si managerii de proiecte si programe) trebuie sa comunice in diferite situatii cu oamenii pe care ii conduc in legatura cu planificarea strategica si controlul strategic, managementul operational, managementul proceselor, managementul proiectelor si programelor. In schimb, leadershipul pune in legatura indivizii, grupurile si echipele, dar nu organizatia per ansamblu.

Leadershipul este o functie sociala, se concretizeaza in interactiune umana; necesita competente sociale, precum informare, prezentare, moderare, solutionare a conflictelor, luare a deciziilor, oferire de feedback etc.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }