QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate management

Organizarea activitatii de distribuire si pastrare a SDV-urilor pe locurile de munca

Organizarea activitatii de distribuire si pastrare a SDV-urilor pe locurile de munca


Pentru organizarea in bune conditiuni a activitatii de distribuire si pastrare a SDV-urilor, depozitul central trebuie sa fie dotat cu dulapuri si rafturi special amenajate, care sa asigure pastrarea corespunzatoare a acestora, pe categorii. In felul acesta se asigura si o distribuire operativa a SDV-urilor in functie de necesitatile locurilor de munca.

Metodele de distribuire a SDV-urilor pe locurile de munca sunt diferite dupa cum SDV-urile sunt de folosinta permanenta sau numai temporara.
Distribuirea SDV-urilor de uz permanent se repartizeaza muncitorilor pe baza documentului 'Inventar de scule' in care sunt mentionate denumirea si numarul de SDV-uri date in folosinta muncitorului.

Distribuirea SDV-urilor de uz temporar se face la cererea muncitorului, in functie de lucrarile care trebuie executate pe baza sistemului jetoanelor.

Sistemul jetoanelor se aplica in doua variante:

cu un singur rand de jetoane;

cu doua randuri de jetoane.

Varianta cu un singur rand de jetoane consta in aceea ca muncitorul are la dispozitie un numar de jetoane pe care le preda la magazia de SDV-uri, in schimbul carora primeste un numar echivalent de SDV-uri necesare. Magazionerul care distribuie SDV-urile aseaza jetoanele primite de la muncitori, in rafturile din care au fost distribuite SDV-urile. La restituirea SDV-urilor, muncitorul primeste un numar de jetoane egal cu numarul SDV-urilor inapoiate. Numarul maxim de jetoane pe care le poate primi un muncitor este egal cu 10.Varianta cu doua randuri de jetoane consta in aceea ca la eliberarea SDV-ului din magazie, un jeton cu numarul de marca al muncitorului se pune in raftul din care a fost eliberat acesta; al doilea jeton, cu numarul de cod al SDV-ului eliberat se pune intr-un tablou de control in dreptul numarului de marca al muncitorului care a primit SDV-ul. La predarea SDV-ului muncitorul va primi jetonul corespunzator de pe tabloul de control.

Aceasta varianta permite cunoasterea in orice moment a SDV-urilor eliberate, precum si a muncitorilor la care se afla acestea.

Pentru a se evita pierderile de timp ale muncitorilor cu primirea SDV-urilor, se recomanda aducerea acestora la locurile de munca de catre muncitori auxiliari.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }