QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente management

Organizarea transporului internORGANIZAREA TRANSPORULUI INTERN. SISTEME DE ORGANIZARE A TRANSPORTURILOR


Pentru organizarea transportului intern se folosesc diferite sisteme, in raport cu gradul de regularitate si volumul transporturilor .

La intreprinderile cu productia de serie mica si individuala, unde transporturile au un caracter neregulat atat ca directie, cat si ca incarcatura transportata, fluxurile de transport fiind deci variabile, transportul intern se face pe baza de planuri zilnice sau la cerere. Spre deosebire de acestea, la intreprinderile cu productie in serie sau in masa, fluxurile de transport, avand caracter de regularitate, organizarea transportului intern se face pe baza de planuri sau grafice de transport, sub forma unor transporturi regulate .Transporturile regulate sau marsrutizate, asa cum li se mai spune, in raport cu traseul pe care se efectueaza pot fi de doua feluri si anume :

a) pendulare ;

b) inelare .

Transportul pendular are loc atunci cand deplasarea materialelor sau produselor cu ajutorul mijloacelor de transport se face intre doua puncte constante. El poate fi de trei feluri si anume :

a) intr-o directie ;

b) in dubla directie ;

c) in evantai .

Transportul pendular intr-o directie sau unilateral se caracterizeaza prin faptul ca mijlocul de transport se deplaseaza de la un punct la alt punct incarcat si se intoarce la punctul initial de plecare descarcat, cel cu dubla directie sau bilateral prin faptul ca mijlocul de transport se deplaseaza incarcat atat in cursa de dus cat si la cea de intors, iar cel in evantai - prin faptul ca mijlocul de transport efectueaza dintr-un singur punct curse la mai multe puncte, sub forma unor transporturi pendulare intr-o directie sau in dubla directie. In figura 10.3. se prezinta grafic cele trei tipuri de transporturi pendulare .
a.b.


c.

Fig  10.3 Transporturi pendulare : a - intr-o directie; b - in dubla directie; c- in evantai


Transportul inelar se caracterizeaza prin faptul ca mijlocul de transport, trecand pe la diferitele puncte pe care le serveste, efectueaza un parcurs sub forma inelara, prin transmiterea sau primirea incarcaturii in mod succesiv in cadrul punctelor situate pe traseul inelar si intoarcerea in mod obligatoriu la punctul initial de plecare. Transportul inelar poate fi de trei feluri :

a) cu flux aproximativ constant ;

b) cu flux crescator ;

c) cu flux descrescator .

Transportul inelar in flux aproximativ constant se caracterizeaza prin faptul ca mijlocul de transport pleaca dintr-un punct incarcat, trece prin diferite puncte in mod succesiv, pe un traseu inelar, unde descarca si incarca aproximativ aceeasi greutate ca la plecare .

Transportul circular crescator se caracterizeaza prin faptul ca mijlocul de transport pleaca gol de la punctul initial, incarcand in mod succesiv greutati la punctele de pe traseul circular si intorcandu-se la punctul initial de plecare incarcat. Spre deosebire de acesta, transportul inelar descrescator se caracterizeaza prin faptul ca mijlocul de transport pleaca de punctul initial incarcat, descarca in mod succesiv cate o parte din incarcatura la diferitele puncte de pe traseul inelar, reintorcandu-se gol la punctul de plecare initial. In figura 10.4. se prezinta cele trei tipuri de transport inelar.

In conditiile noilor realizari ale revolutiei stiintifico-tehnice organizarea transportului intern cunoaste modificari radicale. Astfel, activitatea de transport intern si, legate de aceasta, de depozitare sunt complet automatizate, asistate de calculator. In aceasta noua organizare, transporturile interne se efectueaza cu carucioare robot (robocare) dirijate prin sine automate sub pardoseala, care asigura deplasarea pieselor spre zonele de prelucrare, control si asamblare si inapoi in depozit, procesul de transport, ca si cel de depozitare, fiind condus de la o camera centrala de comanda, cu monitoare de televiziune .

a. b.c.
Transporturi circulare : a - cu flux aproximativ constant; b- crescator; c- descrescatorNu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }