QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate management

Metoda SMED (Single Minute Exchange of Die Un singur minut de schimbare a seriei de fabricatie)

Metoda SMED (Single Minute Exchange of Die Un singur minut de schimbare a seriei de fabricatie).


Aceasta metoda urmareste cresterea flexibilitatii fabricatiei prin reducerea duratelor de timp necesitate de schinbarea seriilor de fabricatie, schimbari care au o durata mare, au un caracter complex si se executa de muncitori cu o calificare inalta.

Aplicarea metodei SMED are ca punct de plecare analiza situatiei existente, cu intrebarea , pentru ce?, urmarindu-se alegerea sectorului care impune ameliorarea cea mai urgenta si de a aplica metodologia de reducere pentru a raspunde la intrebarea, cum?, parcurgand urmatoarele etape:
Etapa 0:Observarea fiecarei operatii in parte pentru a detemina cat mai exact timpii necesari pentru executarea fiecarei operatii;

Etapa I:Separarea operatiilor interne de cele externe;

Etapa II-a:Transformarea intr-o cat mai mare masura a operatiunilor interne in operatiuni externe;

Etapa III-a:Rationalizarea reglajelor pentru trecerea la noua serie de fabricatie.

Prin aplicarea metodei se urmareste reducerea operatiilor interne la minimul necesar si reducerea timpilor de oprire prin trecerea unor operatii interne in operatii externe care se pot efectua fara a fi necesara oprirea procesului de productie.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }