QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate management

Matricea descoperirilorMATRICEA DESCOPERIRILOR


Aceasta metoda este conceputa pentru generarea de noi idei, pe baza efectuarii, de o maniera sistematica, a tuturor combinatiilor posibile intre factorii de un anumit fel sau intre factorii de doua categorii diferite.

Matricea descoperirilor se prezinta sub forma unui tabel cu intrare dubla, a unei matrice in care factorii sau variabilele care se confrunta se plaseaza pe orizontala si verticala. In acest mod se realizeaza toate combinatiile posibile de cate doua elemente.Folosirea matricei descoperirilor implica parcurgerea mai multor etape:

diagnosticarea domeniului in care se doreste obtinerea in final de idei sau situatii noi;

identificarea si evaluarea tuturor variabilelor semnificative implicate;

realizarea tuturor combinatiilor de doua sau mai multe variabile cu ajutorul unei matrice bi sau tridimensionale;

examinarea combinatiilor rezultate: aplicabile in prezent, probabil aplicabile in viitor, inaplicabile;

analiza si caracterizarea solutiilor aplicabile in prezent din punct de vedere al resurselor necesare si efectelor generate;

prezentarea solutiilor managerilor in vederea finalizarii lor sub forma de decizii si actiuni.

Aceasta metoda se poate utiliza in vederea obtinerii de idei pentru un nou produs, pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a firmei, conturarii de structuri organizatorice, sisteme informationale etc.Principalele avantaje ale utilizarii matricei descoperirilor sunt: gasirea tuturor solutiilor noi intr-un domeniu, cunoasterea sistematica a posibilitatilor actuale si viitoare in domeniul respectiv. Limitele aferente acestei metode rezida in caracterul sau laborios si necesitatea posedarii unor ample cunostinte economice, tehnice si de alta natura.

Matricea descoperirilor se poate utiliza in toate domeniile de activitate ale managementului unde solutiile sunt rezultanta unor variabile precis identificate si aplicabile. Cel mai frecvent se recomanda aceasta metoda in managementul financiar, al productiei si comercial, dar si in proiectarea/reproiectarea unor componente ale managementului.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }