QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate management

Importanta activitatii de asigurare cu SDV-uri si obiectivele sectiei de SDV-uri

Importanta activitatii de asigurare cu SDV-uri si obiectivele sectiei de SDV-uri


Desfasurare normala a procesului de productie intr-o intreprindere de productie impune asigurarea locurilor de munca cu diferite SDV-uri, problema care se cere rezolvata de catre un compartiment specializat, numit sectia de SDV-uri sau de scularie. Asigurarea cu SDV-urile corespunzatoare influenteaza in mod direct asupra calitatii produselor, a productivitatii muncii, a gradului de utilizare a capacitatii de productie si a nivelului costurilor de productie.Importanta activitatii de asigurare cu SDV-urile necesare, rezulta in primul rand din faptul ca volumul cheltuielilor ocazionate de fabricarea si utilizarea SDVurilor are o pondere insemnata in costul productiei; astfel aceste cheltuieli sunt de 8-15% pentru productia de masa, 6-8% pentru productia de serie mare, intre 4-6% pentru productia de serie mica si 3-4% la productia individuala.

Nomenclatorul de SDV-uri din cadrul unei intreprinderi de productie ajunge uneori pana la cateva zeci de mii de tipuri de astfel de echipamente tehnologice. Asigurarea intreprinderii cu astfel de echipamente poate fi realizata in doua moduri:

a) prin aprovizionarea de la intreprinderi specializate in fabricarea

acestora;

b) prin fabricarea lor in sectia sau atelierul propriu de scularie.

O problema deosebita in activitatea intreprinderii se pune in legatura cu depozitarea, pastrarea si distribuirea SDV-urilor. In vederea depozitarii SDV-urilor, in cadrul intreprinderii exista un depozit (magazie)central de SDV-uri si magazii de pastrare si distribuire in cadrul unitatilor de productie.

In cazul in care fabricarea SDV-urilor se face in cadrul intreprinderii de productie, se creeaza o sectie sau un atelier de SDV-uri propriu, dotat cu utilajele si personalul corespunzator.Pentru cresterea eficientei activitatii de productie, se recomanda achizitionarea SDV-urilor de la intreprinderile specializate, urmand ca cele specifice fabricatiei intreprinderii sa se execute in cadrul sectiei proprii de scularie a intreprinderii.

In general, obiectivele sectiei de SDV-uri sunt urmatoarele:

a) asigurarea consumului curent de SDV-uri prin fabricarea acestora in sectia proprie de SDV-uri sau prin aprovizionarea de la intreprinderile specializate;

b) asigurarea depozitarii, pastrarii si distribuirii de SDV-uri cu mentinerea stocurilor la nivelul minim;

c) organizarea activitatii de reascutire, reparare si reconditionare a

SDV-urilor;

d) utilizarea rationala a SDV-urilor si reducerea cheltuielilor necesitate de folosirea lor.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }