QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate management

Competentele leadership-uluiCompetentele leadership-ului


Leadership-ul este asociat cu viziunea. Pentru a transpune viziunea in realitate liderii trebuie sa aiba competenta necesara ca sa ghideze actiunile subordonatilor spre obtinerea rezultatului dorit.

"Competentele sunt ȋntelese ca un șir de talente, cunoștinte și abilitati ce fac o persoana adecvata sau bine calificata pentru o pozitie din cadrul organizatiei. Aceste competente pot fi considerate instrumente interioare pentru motivarea angajatilor, directionarea sistemelor si a proceselor, precum și pentru ȋndrumarea activitatilor spre tinte comune care vor permite organizatiei sa-și mareasca rezultatele."Acest ghid de leadership este compus din trei parti principale care compun piramida leadership-ului:

  • Competentele interioare care formeaza fundamental leadership-ului. Fara o baza solida peretii piramidei se vor prabuși ȋn curand.
  • Competentele leadership-ului formeaza structura de baza care separa liderii de șefi prin construirea cunostintelor și aptitudinilor necesare conducerii organizatiei.Fǎrǎ aceste competente, un lider are o baza superficiala de pornire.
  • Competentele profesionale adauga profunzime piramidei. Cea mai mare parte a acestor competente provine din experiente si ȋnvatarea din aceste experiente. Daca o persoana poate avea puterea competentelor interioare si a celor de leadership, numai din ȋntȃmplare si eroare, și mai tȃrziu prin reflectare poate obtine competentele profesionale pentru a descrie un lider bun. Fiecare organizatie reclama un set diferit de competente profesionale pentru fiecare pozitie de leadership.

"Competenta este o caracteristica fundamentala a unei personae, care poate include o trasatura, o abilitate, o intentie, un set de cunostinte, un aspect al imaginii de sine, sau al rolului social."
Teleșpan C. și Merce E. ,Leadershipul ȋn organizatia militara - Abordari teoretice, Sibiu Editura Academiei Fortelor Terestre , (2003)

Richard E. Boyatzis - The Competent Manager ,Copyright by John Wiley & Sons inc. , (1982)

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }