QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.



AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente istorie

la istorie Egiptul Antic



Egiptul de Jos

Cele mai importante orase ale Egiptului de Jos erau Buto, Busiris, Heliopolis, Sais si Tantis.

Buto ,dupa numele zeitei Uto, se mai numea si Per-Uadjet. In epoca predinastica era unul dintre orasele importante, mentionat de legendele referitoare la luptele dintre Seth si Osiris.

Busiris, Bus-Osiris, era cel mai vechi sanctuar al zeului Osiris care a luat locul lui Andjh.

Heliopolis Lun sau On, in egipteana, era orasul zeului Soare Helios, iar Ra era nete-rul, zeul templului consacrat.

Sais sau Sait, orasul zeitei Neith, la inceput ea nu capata o importanta, dar dupa aia devine capitala tari.



Tanis sau Djanet in egipteana, era consacrata cultului lui Seth.

Egiptul de Sus

Cele mai importante orase ale Egiptului de Sus au fost Thinis, Assuan, Heracleopolis, Hermopolis, Hierakonpolis, Memfis, Teba.

Thinis situat undeva pe malul Nilului, in fata orasului Abydos.

Assuan era la Extremitatea sudica a Egiptului situat pe Nil, aproape de prima cataracta si langa Abu.


Heracleopolis situat la intrarea in depresiunea Fayum.
Hermopolis este unul dintre orasele stravechi ale Egiptului.

Hierakonpolis capitala federativa a Egiptului in epoca predinastica, avea drept zeu tutelar soimul, care a fost identificat cu Horus.

Memfis fost unul dintre cele mai importante orase ale Egiptului deoarece avea o pozitie geografica foarte importanta.

Teba a fost orasul ce mai mare , cel mai frumos si cel mai important al Egiptului antic deoarece era situat la 700 km de Cairo .

Piramidele

Timp de un mileniu, regii Imperiului Vechi, apoi cei din Imperiul Mijlociu au dispus construirea Piramidelor ca morminte regale. Aceste monumente cuprindeau o camera mortuara unde era depus un sarcofac de piatra dura. Piramida apare pentru intaia oara la Sakkarah, datorita talentului arhitectului Zoser renumitul si genialul Imhotp. Piramidele au fete triunghiulare si ea dateaza din epoca Snefru. Cea mai mare piramida din Egipt este cea alui Keops.

Mumiile

Imbalsamarea era o operatie foarte complexa, dar necesara pentru conservarea trupului, fara decare nu se putea indeplini, in Lumea de dincolo, unirea fortelor vitale cu substanta fizica. Mai intai se scotea creierul si toate organele interne, in afara de inima. Toate aceste organe interne dupa ce erau tratate erau pastrate separat in patru vase funerare avand forma unui urcior astupat cu o piatra plata sau cu un dop cu enigfa raposatului.

Cartea mortilor

Cartea mortilor nu este o poveste coerenta a intamplarilor raposatului in lumea de dincolo. Este o carte de rugaciuni , o carte cu multiple invocati magice, care ofera raposatului posibilitatea de a se orienta in Duat, evitand piedicile care il pandeau.

Calendarul

Anul egiptean era impartit in 365de zile, 12 luni, de cate 30 , la care se adaugau 5 zile la sfarsitul anului. In Egipt erau trei Anotimpuri, de cate patru luni fiecare . Ele erau: Inundatia, Revarsarea, Recolta. Lunile au fost denumite abia in epoca tarzie.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }