QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente istorie

Istorie Hitler si NazismulAtat extrema stanga, cat si extrema dreapta doreau sa impuna regimuri nedemocratice.
Una din zonele in care disputa s-a dus cu mare inversunare a fost Bavaria, in sudul Germaniei. Controlata pentru putin timp de comunisti, a fost apoi preluata de conservatori, care functionau legal, insa erau ostili republicii. Din ce in ce mai multe grupuri de extrema dreapta operau in Bavaria, cu speranta de a dobandi putere sau de a-I obliga pe conservatori sa declanseze o revolta impotriva republicii. O astfel de grupare era cea national-socialista, sau Partidul Nazist, in frunte cu Adolf Hitler, viitorul dictator al germaniei.

Partidul NazistHitler era de fapt austriac si nu german. Fiul unui perceptor, era inteligent dar indisciplinat, nedescurcandu-se la scoala, esuand in toate ambitiile sale artistice, traind de pe o zi pe alta in cartierele sarace ale Vienei. Dupa ce s-a mutat in anul 1913 in capitala bavareza Munchen, s-a oferit voluntar in armata germana, cand a izbucnit Primul Razboi Mondial, pe care a servit-o cu mult devotament. Capitularea Germaniei a insemnat o lovitura terbila pentru el, dar s-a autoconvins repede ca armta germana nu a fostinfranta, ci tradata - 'Injunghiata pe la spate' de evrei, socialisti, comunisti, precum si de alte grupuri 'straine'.
Reintorcandu-se la Munchen, dupa razboi, Hitler s-a alaturat Partidului Muncitorilor Germani, de extrema dreapta. Abilitatile sale politice si talentul remarcabil de o
rator l-au facut in curand conduca torul partidului (Fuhrer), pe care l-a transformat intr-o organizatie de tip fascist, preluand multe idei de la liderul fascist italian, Benito Mussolini. Partidul sau a fost redenumit Partidul Muncitoresc National Socialist German. Au fost adoptate unele simboluri, cum ar fi zvastica. Miscarea nazista era intensificata cu ajutorul steagurilor, marsurilor si paradelor cu torte aprinse. Partidul a format o aripa militara, camasile bruna SA, care operau in calitate de armata privata, interventiile sale publice si tacticile violente la intalnirile politice contribuind la crearea unei atmosfere explozive, favorabile extremismuui politic.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }