QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente istorie

Martin LutherA trecut printr-o perioada de schimbare sufleteasca observand ca rugaciunile si actiunile caritabile nu sunt indeajuns pentru a imbunatati situatia oamenilor .A scris numeroase dezbateri si in cativa ani Wittenberg a devenit orasul in care aveau loc dezbateri si judecati impotriva bisericii catolice.

Care a fost scanteia care l-a determinat sa se intoarca impotriva bisericii catolice?

Papa Leon X a introdus vanzarea biletelelor de indulgenta (oamenii puteau sa-si salveze sufletul daca plateau in schimbul acestora o suma de bani bisericii),ca sa poata termina lucrarile de constructii la bazilica Sf.Petru .Atunci Luther s-a intors oficial impotriva papalitatii si a lipit pe usa catedralei din Wittenberg cele 95 de teze ale sale ,care indica refuzul autonomiei bisericii catolice .Acestea s-au intamplat pe 31 octombrie :a inceput dezbinarea bisericii,care a implicat intreaga Europa intr-un razboi de multi ani.Cum a reactionat biserica romano-catolica ?

Dupa ce a incercat in zadar sa-l oblige pe Luther cu retragerea tezelor, in 1520 papa Leon X il excomunica.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }