QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente istorie

EURIPIDEA murit la Pella la varsta de saptezeci si patru de ani, in anul 406 i.H, chiar in anul in care inceta din viata Sofocle. A lasat trei fii, dintre care cel mai tanar, care-i purta numele a deventit la randul sau poet tragic. Euripide a modificat legendele pentru a le face sa se conformeze conceptiei sale teatrale, cu o libertate mult mai mare decat inaintasii sai. In acesta privinta se foloseste de o dezobisnuita dezinvoltura.
Daca Euripide a fost, dintre cei trei mari tragici, cel care a avut cel mai putin succes in timpul vietii, in schimb dupa moarte teatrul sau se va bucura de cea mai mare voga. Dramele sale au fost deseori reluate; fapt pentru care avem astazi mai multe piese de la Euripide decat de la Eschil si Sofocle impreuna: optsprezece tragedii si o drama satirica.


Aristotel spunea ca "Euripide este cel mai tragic dintre poetii dramatici". Fara indoiala, deoarece acesta solicita mai mult decat Eschil si Sofocle nervii publicului, provocand prin toate mijloacele groaza si mila. La Euripide, un personaj al piesei sau un zeu, se infatiseaza la


inceput inaintea spectatorilor si se anunta subiectul piesei intr-un lung monolog.
In ceea ce priveste religia, atitudinea lui Euripide este echivoca, fara indoiala deoarece socotea ca trebuie sa fie prudent.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }