QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente istorie

Discursul lui Mircea cel BatranOstasi! Vremea mea a trecut,am imbatranit si e timpul sa las toata domnia mea altcuiva.Ati dat dovada de eroism curaj, intelegere si patriotism.Acest exemplu sa va fie pe mai departe, sa nu lasati pe nimeni sa mai calce pe acest pamant stramosesc fara voia noastra si sa mai umileasca poporul roman.Sper ca efortul pe care l-am depus impreuna sa ajute la indeplinirea visului nostru si anume acela de a fi liberi.
Luptati pentru tara, pentru libertatea si dreptatea ei!


Baiazid despre Mircea cel Batran


Baiazid temutul domnitor al turcilor il vedea pe Mircea ca pe un batran lipsit de puteri si fara importanta,laudandu-se cu luptele lui din intreaga lume in care a iesit invingator.Il vedea ca pe un om simplu dupa vorba, dupa port, dar nu stia ce se ascunde sub aceasta infatisare.


Abia in timpul luptei, vazand ca oastea lui este nimicita, si-a dat seama cu cine are de-a face in realitate si ca Mircea nu vroia sa se faleasca cu faptul ca l-a infrant pe Baiazid ci, cauza lui era nobila; el vroia doar sa isi apere tara si aceasta cauza era ca un zid pe care Baiazid nu putea sa-l doboare.
Asta l-a determinat pe Baiazid sa il atace in continuare dar in cele din ur-
ma Mircea a iesit invingator la Rovine la 10 Octombrie 1394.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }